Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απάντηση Χαρίτση σε Πέτσα για μειώσεις μισθών και ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Απάντηση Χαρίτση σε Πέτσα για μειώσεις μισθών και ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ή δεν ξέρει τι ανακοίνωσαν χτες οι υπουργοί της κυβέρνησης ή πιστεύει ότι οι πολίτες δεν γνωρίζουν απλή αριθμητική, αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στη δήλωση Πέτσα πως είναι ψεύτικη, ανεύθυνη και επιπόλαιη η κριτική κατά της κυβέρνησης για τη μείωση μισθών 20% με το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ή δεν ξέρει τι ανακοίνωσαν χτες οι υπουργοί της κυβέρνησης ή πιστεύει ότι οι πολίτες δεν γνωρίζουν απλή αριθμητική, αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στη δήλωση του Στέλιου Πέτσα πως είναι ψεύτικη, ανεύθυνη και επιπόλαιη η κριτική κατά της κυβέρνησης για τη μείωση μισθών 20% με το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Τον διαψεύδει η πραγματικότητα

Αναλυτικότερα ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε:

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπαθεί, αλλά η πραγματικότητα εξακολουθεί να τον διαψεύδει.

Σήμερα, απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι δεν μειώνονται οι μισθοί. Προφανώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ή δεν ξέρει τι ανακοίνωσαν χτες οι υπουργοί της κυβέρνησης ή πιστεύει ότι οι πολίτες δεν γνωρίζουν απλή αριθμητική. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, λοιπόν, στις επιχειρήσεις πλέον ο εργοδότης θα καταβάλλει το 50% του μισθού και το κράτος θα συμπληρώνει το 60% του υπόλοιπου 50%. Αυτό συνεπάγεται μείωση μισθού 20%.

Επιλογή της

Η κυβέρνηση έχει κάνει την επιλογή της. Περιγράφει ένα μέλλον με μειώσεις μισθών και εμπέδωση πρακτικών εργοδοτικής αυθαιρεσίας σε συνθήκες γενικευμένης ανασφάλειας. Ενώ όσο επιμένει στις αναστολές συμβάσεων εργασίας, επιδοτεί την ανεργία. Όσα λεκτικά σχήματα και αν επιστρατεύσει.

Μπορούμε αλλιώς! Με το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» του ΣΥΡΙΖΑ που εγγυάται στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας με γνώμονα την προστασία της εργασίας και της ασφάλειας των πολλών».

Νωρίτερα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στο κυβερνητικό σχέδιο για την στήριξη επιχειρήσεων, εργαζομένων και ιδίως του κλάδου του τουρισμού και απάντησε στην κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Ανεργία και λουκέτα ή εργασία

«Τώρα βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι. Θα ακολουθήσουμε δρόμο που οδηγεί στα λουκέτα και την ανεργία ή το δρόμο που στηρίζει την εργασία;»τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας και συμπλήρωσε:

«Προτιμούμε μισθό και όχι επίδομα ανεργίας που είναι μικρότερο».

Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ τονίζοντας ότι «εκεί που θα υπήρχαν αναπόφευκτα λουκέτα εμείς διατηρούμε τις θέσεις εργασίας.
Η κριτική ότι δήθεν μειώνονται οι μισθοί κατά 20% είναι ανεύθυνη, ψεύτικη και επιπόλαιη».

Το σχέδιο της κυβέρνησης τόνισε «συγκρίνεται μόνο με το μηδέν και το λουκέτο. Αντιμετωπίζουμε τα πραγματικά προβλήματα και όχι τα φανταστικά και αυτά που κατασκευάζει η αντιπολίτευση».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024