Βαθιά ανάσα για 350.000 «μπλοκάκια»
«ΤΑ ΝΕΑ» παρουσιάζουν τις τελικές διατάξεις του νομοσχεδίου - Χωρίς έξτρα εισφορές οι μισθωτοί που έχουν και Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών - Τι προβλέπεται για όσους απασχολούνται σε δύο ή περισσότερους εργοδότες
Τέλος στις διπλές εισφορές για 350.000 μισθωτούς οι οποίοι διατηρούν παράλληλα και «μπλοκάκι» βάζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό. Ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης έχει καταλήξει στην τελική μορφή της διάταξης την οποία παρουσιάζουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ» δίνοντας ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους οι οποίοι βρέθηκαν μετά τον νόμο Κατρούγκαλου αντιμέτωποι με υπέρμετρες επιβαρύνσεις, χωρίς μάλιστα να προκύπτει κάποιο κέρδος στις μελλοντικές συντάξιμες αποδοχές τους. Το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, το οποίο αναμένεται να δοθεί την ερχόμενη Δευτέρα σε δημόσια διαβούλευση και να κατατεθεί στη συνέχεια έως το τέλος του μήνα στη Βουλή, προβλέπει ειδικές ρυθμίσεις και για όσους αμείβονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών και απασχολούνται σε περισσότερους του ενός εργοδότες.
Με τη διάταξη του νομοσχεδίου που παρουσιάζουν «ΤΑ ΝΕΑ» καταργείται η υποχρέωση ασφάλισης για το «µπλοκάκι» (Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών) στην περίπτωση που ο εργαζόμενος είναι ταυτόχρονα και μισθωτός.
Η πλήρης απαλλαγή για τους παραλλήλως απασχολουµένους θα ισχύει για όσους καλύπτουν από τον μισθό τους την ελάχιστη εισφορά για σύνταξη και Υγεία των 210 ευρώ. Εφόσον οι κρατήσεις εργαζομένου και εργοδότη στο 27,10% του µεικτού µισθού καλύπτουν το ποσό των 210 ευρώ, ο ασφαλισμένος δεν θα υποχρεούται να καταβάλλει εισφορές και για το εισόδημα από το μπλοκάκι του.
- Τι αλλαγές έρχονται σε όσους διατηρούν μπλοκάκια
- Τι θα ισχύει σε όσους εργάζονται σε δύο εργοδότες
- Πότε θα δοθεί σε διαβούλευση το νέο ασφαλιστικό
Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση τα ΝΕΑ που κυκλοφορεί
- «Δεν υπάρχει γυρισμός»: Οι γυναίκες του Ιράν είναι αποφασισμένες να πετάξουν τη μαντίλα
- Χαρδαλιάς: Τα Χριστούγεννα να φέρουν φως στα σπίτια και στις καρδιές μας
- Από το χιόνι, έως τη σοκολάτα – Πώς η κλιματική κρίση «διαγράφει» τα Χριστούγεννα των παιδικών μας χρόνων
- Πενιαρόγια: «Ξέρω ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, όλοι προσπαθούν να τη διορθώσουν»
- Ντέβον: Δύο άντρες που πήγαν για κολύμπι τα Χριστούγεννα αγνοούνται
- Το μήνυμα Δένδια για τις Άγιες Ημέρες







