Βρούτσης : Σημαντικός αριθμός συνταξιούχων θα δει αυξήσεις στην τσέπη του το 2020
Ο υπουργός ανακοινώνει ότι μετά την αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης ένας σημαντικός αριθμός συνταξιούχων θα δει τις αυξήσεις αμέσως στην τσέπη του, ενώ για ένα άλλο τμήμα η αύξηση των συντελεστών αναπλήρωσης θα συμψηφίσει τμήμα της προσωπικής τους διαφοράς, την οποία και θα μειώσει σημαντικά.
Σημαντικός αριθμός συνταξιούχων θα δει αυξήσεις στην τσέπη του, αμέσως μετά την αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης, υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής» ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.
To επικείμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο (σ.σ. θα κατατεθεί τον Ιανουάριο στη Βουλή) θα συνοδεύεται από δύσκολες αναλογιστικές μελέτες που να επιβεβαιώνουν την βιωσιμότητά του μέχρι το 2070, την εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ και την τήρηση εθνικών δεσμεύσεων που έχει η χώρα μας καθώς η συνταξιοδοτική δαπάνη πρέπει να συγκλίνει μετά το 2030, με το μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών, δηλώνει επίσης και επισημαίνει ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα συνοδεύεται με έκθεση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας, που θα επιβεβαιώνει την επάρκεια των συντάξεων.
Αυξήσεις στα ποσοστά αναπλήρωσης
Ο κ. Βρούτσης ανακοινώνει ότι μετά την αύξηση των ποσοστών αναπλήρωσης ένας σημαντικός αριθμός συνταξιούχων θα δει τις αυξήσεις αμέσως στην τσέπη του, ενώ για ένα άλλο τμήμα η αύξηση των συντελεστών αναπλήρωσης θα συμψηφίσει τμήμα της προσωπικής τους διαφοράς, την οποία και θα μειώσει σημαντικά.
Μεσοσταθμική αύξηση 99 ευρώ στις επικουρικές
Χαρακτηρίζει «σύγχρονο και καινοτόμο» το νέο σύστημα ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, και ανακοινώνει ότι θα υπάρξει μεσοσταθμική αύξηση 99,3 ευρώ μηνιαίως στις επικουρικές συντάξεις.
Η επανάσταση του e-ΕΦΚΑ
Τέλος για την εφαρμογή του e-ΕΦΚΑ, ο κ. Βρούτσης εκτιμά ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη οργανωτική ενοποίηση του ασφαλιστικού».
«Πρόκειται για ένα μοναδικό εγχείρημα μέσα από το οποίο θα επιτευχθούν μεγάλες οικονομίες κλίμακος. Θα μειωθούν οι χρόνοι απονομής συντάξεων προς όφελος των εργαζομένων, της εθνικής οικονομίας και της κοινωνίας μας», επισημαίνει χαρακτηριστικά.
- Κούβα: «Θέλει» να κλείσει συμφωνία με τις ΗΠΑ και αυτό θα γίνει «πολύ σύντομα», λέει ο Τραμπ
- Μέση Ανατολή: Κατάπαυση του πυρός ζητά ο πάπας Λέων – «Ας ξαναρχίσει ο διάλογος»
- Πετρέλαιο: Οι τιμές παραμένουν υψηλές, αλλά δεν παρουσιάζουν τις απότομες ανόδους των τελευταίων ημερών
- Καζακστάν: Εγκρίθηκε σε δημοψήφισμα το νέο, αμφιλεγόμενο Σύνταγμα της χώρας
- Ο Τραμπ ζητά βοήθεια από την Κίνα και πιέζει το ΝΑΤΟ να συμμετάσχει στο άνοιγμα του Ορμούζ
- Η κυβέρνηση του Ιράν ανακοίνωσε αύξηση 60% στον κατώτατο μισθό







