Βαρβιτσιώτης : Ο Ερντογάν παίζει με τη φωτιά και προκαλεί διεθνείς αντιδράσεις
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κατήγγειλε το σχέδιο Ερντογάν για αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη.
Το σχέδιο Ερντογάν για αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη, κατήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Τόνισε ότι η Ελλάδα διεθνοποιεί το πρόβλημα με την Τουρκία και πως αντιδράσεις υπάρχουν από όλους τους «παίκτες» του διεθνούς συστήματος και όχι μόνο από την Αθήνα.
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3, ο κ. Βαρβιτσιώτης εκτίμησε ότι ο Τούρκος πρόεδρος με τις κινήσεις του «σαφέστατα παίζει με τη φωτιά και προκαλεί τεράστιες αντιδράσεις, όχι μόνο από Ελλάδα αλλά από όλους τους «παίκτες» του διεθνούς συστήματος».
Σημείωσε επίσης ότι το μόνο που καταφέρνει με τέτοιες κινήσεις ο Ταγίπ Ερντογάν είναι να απομονωθεί περαιτέρω καθώς ο «νέο-οθωμανικός επεκτατισμός» καταδικάζεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.
Οι ενέργειες αυτές δείχνουν «μάλλον απομόνωση», «δεν βλέπω πως είναι επιτυχημένες» αλλά η Ελλάδα βρίσκεται σε εγρήγορση και δεν εφησυχάζει, υπογράμμισε.
Επισήμανε εξάλλου, ότι στην επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ θα τεθούν όλα τα θέματα στο τραπέζι.
«Είμαστε σε εγρήγορση κάνουμε τις διπλωματικές κινήσεις που πρέπει για να υπάρξει διεθνοποίηση του ζητήματος, ομόθυμη καταδίκη και για τη διατήρηση της ασφάλειας στην περιοχή.
Με αυτές τις αρχές εμείς πολιτευόμαστε», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.
- LIVE: Κηφισιά – ΑΕΛ Novibet
- LIVE: Μάντσεστερ Σίτι – Έξετερ
- Ο Γιάννης Μώραλης στην ετήσια εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά – Τι είπε για το νέο Δικαστικό Μέγαρο
- «Βόμβα» στο FA Cup: Ομάδα 6ης κατηγορίας απέκλεισε την Κρίσταλ Πάλας (2-1, vids)
- Ουάσινγκτον για το ρόστερ της Παρτιζάν: «Όλοι μαζί, ως σύνολο, είμαστε οι καλύτεροι παίκτες στη Euroleague»
- Συρία: Οι επιθέσεις των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στο Χαλέπι υποστηρίζονται από την Τουρκία

