Ρωσία κατά Ερντογάν: Καταδικάζουμε οποιαδήποτε παρέμβαση στα εσωτερικά της Λιβύης
Η Ρωσία αντιδρά στην απόφαση Ερντογάν να στείλει στρατεύματα στη Λιβύη.
Άμεση ήταν η αντίδραση της Ρωσίας στην ανακοίνωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα στείλει τουρκικά στρατεύματα στη Λιβύη.
Λίγο μετά την ομιλία του προέδρου της Τουρκίας, ο Nτιμίτρι Πέσκοφ, εκπρόσωπος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, καταδίκασε οποιαδήποτε παρέμβαση θα επιχειρήσει η Άγκυρα.
«Έχουμε επανειλημμένως πει πώς βλέπει η Ρωσία την κρίση στη Λιβύη. Επιδιώκουμε μία άμεση λύση της διένεξης και το τέλος της αιματοχυσίας στη χώρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ντιμίτρι Πεσκόφ.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν δήλωσε σήμερα, Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου, ότι η Τουρκία θα στείλει στρατεύματα στη Λιβύη, από τη στιγμή που το ζήτησε η βορειοαφρικανική χώρα και πρόσθεσε ότι θα παρουσιάσει νομοθεσία για την ανάπτυξη των στρατευμάτων στο τουρκικό κοινοβούλιο τον Ιανουάριο.
Σημειώνεται ότι στις 8 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένη συνάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου, ανάμεσα σε άλλα, θα συζητηθεί και η κατάσταση που διαμορφώνεται στη Λιβύη.
- Πετρέλαιο: Αλμα των τιμών εν μέσω των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ
- Ιράν: Τα πλήγματα των ΗΠΑ «εκμηδένισαν» τις διπλωματικές προσπάθειες των τελευταίων μηνών
- Ισπανία: Στους 13 οι νεκροί από την πυρκαγιά στην Αλμερία – Βρετανίδα υπέκυψε στο νοσοκομείο
- Ποιοι ξαναγράφουν το βιβλίο της πολυτέλειας
- Ιράν: Νέα σειρά βομβαρδισμών εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ
- Άργος: Η μαγνητική τομογραφία του 20χρονου δείχνει τη μοιραία σφαίρα
- SMB: Μπαταρίες μεταλλικού νατρίου φορτίζουν σε 4 λεπτά – Εντυπωσιακά αποτελέσματα στις δοκιμές
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ανοίγουν φάκελοι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442