
Το γηραιότερο ζευγάρι στον κόσμο γιορτάζει την 80η επέτειο γάμου
Ο Τζον και η Σάρλοτ Χέντερσον, 106 κι 105 χρόνων αντιστοίχως, μοιράζονται ένα love story που άντεξε στο χρόνο.
Το γηραιότερο ζευγάρι στον κόσμο γιόρτασε άλλη μία ημερομηνία – ορόσημο στη σχέση τους, με ένα πάρτι για την 80η επέτειο γάμου τους!
Ο Τζον και η Σάρλοτ Χέντερσον, 106 κι 105 χρόνων αντιστοίχως, μοιράζονται ένα love story που άντεξε στο χρόνο.
Επέτειος 80 ετών
Για να γιορτάσουν την 80η επέτειο γάμου τους, ο σύζυγος περίμενε τη σύζυγο με ένα μπουκέτο λουλούδια και ένα Ford Roadster του 1920 – όπως ακριβώς στο πρώτο τους ραντεβού.
Φίλοι και συγγενείς συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν μαζί τους τη χαρά τους.
«Είναι υπέροχο ζευγάρι, το πρότυπο ενός χαρούμενου ζεύγους για την ακρίβεια. Χαίρονται να είναι μαζί, να ταξιδεύουν και να απολαμβάνουν τη ζωή τους» λέει ο Τζέισον Φρι, ένας από τους ανιψιούς τους.
O Tζέισον γνωστοποίησε την ιστορία τους και βοήθησε στο να αναγνωριστούν, από το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες τον περασμένο Νοέμβριο, ως το γηραιότερο ζευγάρι.
Το μυστικό του γάμου και της μακροζωίας τους
Οι δύο τους γνωρίστηκαν στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, το 1934 και παντρεύτηκαν πέντε χρόνια μετά, μόλις λίγους μήνες μετά το ξέσπασμα του Β’Παγκοσμίου Πολέμου.
«Σου διηγούνται ιστορίες από το παρελθόν, χωρίς, όμως, να είναι προσκολλημένοι σ’αυτό» λέει ο Φρι.
Οι ίδιοι είναι γεροί και δραστήριοι και, όπως παραδέχονται, το μυστικό της μακροζωίας, αλλά και ενός ευτυχισμένου γάμου, κρύβεται στην αυτοσυγκράτηση και σε μία ήρεμη ζωή.
Επισήμως, το ζευγάρι κλείνει 80 χρόνια έγγαμου βίου στις 22 Δεκεμβρίου.
- Barclays: Τα «στοιχήματα» γίνονται ο νέος γκουρού των αγορών
- Η Anthropic συμφώνησε να καταβάλλει στη SpaceX 1,25 δισ. δολάρια μηνιαίως για υπολογιστική ισχύ
- Τριάντα αλιείς και υλοτόμοι δολοφονήθηκαν στη Νιγηρία από τρομοκράτες της Μπόκο Χαράμ
- Υποχώρηση των ΗΠΑ: Αφαιρέθηκε η Φρανσέσκα Αλμπανέζε από τον κατάλογο των κυρώσεων
- Μετά τους Τραμπ και Πούτιν, σειρά για τον Σι έχει η επίσκεψη στον Κιμ Γιονγκ Ούν
- Εκλογές Περού: Η υποψήφια της ακροδεξιάς Φουτζιμόρι έχει προβάδισμα 4% ενόψει β΄ γύρου
