«Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη με Τραμπ – Πότε θα πραγματοποιηθεί
Κλείδωσε, όπως όλα δείχνουν, η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Κλείδωσε, όπως όλα δείχνουν, η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ημερομηνία της συνάντησης είναι η 24η Σεπτεμβρίου στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ.
Σημειώνεται, ότι το πρωί της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΙ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο γι’ αυτή τη συνάντηση.
Ο Λευκός Οίκος αναμένεται να ανακοινώσει τις συναντήσεις του προέδρου των ΗΠΑ στο τέλος αυτής της εβδομάδας. Ο Τραμπ θα έχει σύντομες επαφές μόνο με 8-10 ηγέτες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο προγραμματίζει επίσκεψη στην Ελλάδα την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.
Σειρά επαφών στη Νέα Υόρκη
Στο πλαίσιο της Συνόδου του ΟΗΕ ο έλληνας πρωθυπουργός θα έχει σειρά σημαντικών επαφών.
Μάλιστα, την επόμενη της συνάντησης με τον αμερικάνο πρόεδρο (25 Σεπτεμβρίου), ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί και με τον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Θα αναδείξει την τουρκική παραβατικότητα
Στη συνάντηση με τον τούρκο πρόεδρο ο Κυριάκος Μητσότακης αναμένεται να αναδείξει, μεταξύ άλλων, την τουρκική «παρεμβατικότητα» στην Κύπρο.
Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, οι διαφορές δεν λύνονται με τις μονομερείς ενέργειες που επιχειρεί η Τουρκία. Παράλληλα, επεσήμανε πως η Αθήνα εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα ώστε να είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο.
- Αυτές είναι οι απαιτήσεις του Τραμπ για ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ιράν
- Μαρούσι – Μύκονος Betsson 94-103: Νίκη παραμονής με… κατοστάρα οι Μυκονιάτες
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Πώς ο Βάρρας δείχνει Βορίδη και Neuropublic ως υπεύθυνους για την καρατόμησή του από τον Οργανισμό
- Θεσσαλονίκη: Αντιπολεμική – αντιιμπεριαλιστική παρέμβαση της Νέας Αριστεράς στο Αμερικανικό προξενείο
- Τα εργασιακά βάσανα της νέας γενιάς – Οι υπηρέτες πολλών αφεντάδων του 21ου αιώνα
- Ρόμπερτ Μιούλερ: Πέθανε ο πρώην διευθυντής του FBI που ερεύνησε τη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές του 2016


