ΕΕΑ : Βαρύ πρόστιμο στην ΚΑΕ Ολυμπιακός
Σύμφωνα με την ΕΕΑ, οι Ερυθρόλευκοι παραβίασαν την διάταξη του άρθρου 78 παρ.1 του ν.2725/1999, η οποία αφορά την κατάθεση της εγγυητικής ενόψει της νέας σεζόν – Με 15.000 € τιμωρήθηκε η ΑΕΚ
Με βαρύ χρηματικό πρόστιμο ύψους 130.000 ευρώ τιμωρήθηκε η ΚΑΕ Ολυμπιακός από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.
Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της, οι Ερυθρόλευκοι παραβίασαν τη διάταξη του άρθρου 78 παρ.1 του ν.2725/1999, η οποία αφορά την κατάθεση της εγγυητικής ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.
Βάσει Νόμου, κάθε ΚΑΕ οφείλει να δώσει ως εγγυητική τα χρήματα που αναλογούν στο 5% του συνολικού της μπάτζετ, το οποίο δεν αφορά μόνο τα συμβόλαια των παικτών και των προπονητών, αλλά όλα τα έξοδα μίας ΚΑΕ. Ο Ολυμπιακός είχε καταθέσει ένα ποσό στην ΕΕΑ, αλλά η Επιτροπή θεωρεί ότι πρέπει να καταβληθούν περισσότερα χρήματα, γι’ αυτό και τιμώρησε με πρόστιμο τους Πειραιώτες. Οι Ερυθρόλευκοι, πάντως, δεν θα παρατήσουν την υπόθεση, αλλά θα προσβάλλουν την απόφαση, με στόχο την απαλοιφή του προστίμου.
Εκτός από την ΚΑΕ Ολυμπιακός, με πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ τιμωρήθηκε επίσης και η ΚΑΕ ΑΕΚ. Η ΕΕΑ θεωρεί ότι και οι Κιτρινόμαυροι παραβίασαν τις διατάξεις του άρθρου 78 παρ.1 του ν.2725/1999.
Οι αποφάσεις της ΕΕΑ:
«1. Ακρόαση KAE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ενόψει του άρθρου 77Α παρ.6 του ν.2725/1999 και της παραβίασης της διάταξης του άρθρου 78 παρ.1 του ν.2725/1999.
ΠΡΟΣΤΙΜΟ 130.000€, κατά πλειοψηφία, ενός μέλους έχοντος την άποψη ότι πρέπει να επιβληθεί πρόστιμο 180.000 €.
2. Ακρόαση ΚΑΕ ΑΕΚ ενόψει του άρθρου 77Α παρ.6 του ν.2725/1999 και της παραβίασης της διάταξης του άρθρου 78 παρ.1 του ν.2725/1999.
ΠΡΟΣΤΙΜΟ 15.000€, κατά πλειοψηφία, ενός μέλους έχοντος την άποψη ότι πρέπει να επιβληθεί πρόστιμο 35.000 €».
- Νέο σοκ για τη Σίτι, έμεινε στο 1-1 με τη Μπράιτον – «Γκέλες» και για για Άστον Βίλα (0-0) και Τσέλσι (1-2)
- Πάρμα – Ίντερ 0-2: Ασταμάτητοι οι «νερατζούρι» παρέμειναν στην κορυφή της Serie A
- Euroleague: Η βαθμολογία μετά την 20η αγωνιστική (pic)
- Αναντολού Εφές – Παρί 79-84: Σπουδαίο «διπλό» για τους Γάλλους στην Πόλη
- Η Μπαρτσελόνα διέλυσε τη Μπιλμπάο (5-0) και πέρασε στον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ
- «Συμφωνία της Γιουνάιτεντ με τον Σόλσκιερ»
- Ολυμπιακός: Νέος προπονητής της ομάδας πόλο γυναικών ο Γιώργος Ντόσκας
- LIVE: Μπέρνλι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 08.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/bent-hertema-HuhBWIfw4Kg-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442