Σαλάτα με γλιστρίδα και γαύρο μαρινάτο
Εύκολη, γρήγορη και δροσερή, μπορεί να αποτελέσει και ελαφρύ γεύμα.
Spotlight
-
«Έσκασε» στα γέλια ο Λαβρόφ με τη δήλωση Μακρόν για πιθανή αποστολή δυτικών δυνάμεων στην Ουκρανία (video)
-
Ο Μέντι «έδεσε κόμπο» την Άστον Βίλα
-
Γιούλικα Σκαφιδά: Διαλύει το ροζ συννεφάκι της μητρότητας σε λίγα λεπτά: «Θα έπρεπε να είμαι χαρούμενη»
-
Κασσελάκης: Ανάσταση στην Κέρκυρα και μετά «υπόσχεται» σκληρό ροκ για την ακρίβεια
Προετοιμασία 15΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
200 γρ. γλιστρίδα
1 ντομάτα
1 μικρό κρεμμύδι κόκκινο
1 κ.σ. κάππαρη
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
60 ml ελαιόλαδο
20 ml ξίδι
10-12 φιλετάκια γαύρο μαρινάτο έτοιμο (στα σουπερμάρκετ)
Χοντρό αλάτι θαλασσινό (ανθό αλατιού)
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Πλένουμε και καθαρίζουμε τη γλιστρίδα (κρατάμε τις κορυφές, τους τρυφερούς μίσχους και τα φύλλα). Αφαιρούμε τους σπόρους από την ντομάτα, την κόβουμε σε κυβάκια και την αφήνουμε να σουρώσει 5-10 λεπτά. Κόβουμε και το κρεμμύδι σε μικρά καρέ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη γλιστρίδα με την ντομάτα και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε την κάππαρη, τον μαϊντανό, το αλατοπίπερο, το λάδι και το ξίδι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε σε πιατέλα ή μπολ και διακοσμούμε με τον γαύρο.
Πηγή: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις