«Ως ένα έθνος» Αλβανία και Κόσοβο συμφώνησαν για κοινή εξωτερική πολιτική
«Να ενεργούμε ως ένα έθνος» έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου Μπετσέτ Πατσόλι, μετά την υπογραφή συμφωνίας με τον αλβανό ομόλογό του Γκεντ Τσακάι για κοινή εξωτερική πολιτική των δύο χωρών.
Η Πρίστινα και τα Τίρανα υπέγραψαν συμφωνία για την ενοποίηση και τον συντονισμό της εξωτερικής πολιτικής τους, η οποία περιλαμβάνει την κοινή διπλωματική αποστολή (μία πρεσβεία).
«Να ενεργούμε ως ένα έθνος»
Η συμφωνία υπεγράφη την Τρίτη στην Αλβανία από τους υπουργούς Εξωτερικών Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου Γκεντ Τσακάι και Μπετσέτ Πατσόλι.
Ο Πατσόλι δήλωσε ότι συμφωνήθηκε η στενή συνεργασία «μεταξύ των δύο χωρών», η δημιουργία κοινών διπλωματικών αποστολών και ανταλλαγή προσωπικού και εμπειριών για την υλοποίηση, όπως είπε, των κοινών εθνικών τους συμφερόντων.
«Είναι μεγάλο βήμα προς τα εμπρός να εμφανιζόμαστε μαζί στον κόσμο και να ενεργούμε ως ένα έθνος», έγραψε ο Πατσόλι στα κοινωνικά δίκτυα, σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο Tanjug.
Πηγή: echedoros-a.gr
- Γερμανία: Στέλνει στρατιώτες στην Πολωνία, για να ενισχύσει τα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
- Πώς μπορείτε να μειώσετε τη σπατάλη τροφίμων – Τι πρέπει να κάνετε
- Τι λέει ο γιατρός που παρακολουθούσε το παιδί που γεννήθηκε από το σπέρμα του Δανού δότη και πέθανε από καρκίνο
- Η UEFA επιβεβαίωσε το χαμηλό επίπεδο των Ελλήνων διαιτητών
- LIVE: Μπαρτσελόνα – Οσασούνα
- Εύκολο απόγευμα για τη Λίβερπουλ (2-0) – Επέστρεψε στις νίκες η Τσέλσι (2-0)




