Προετοιμασία 15’, Ψήσιμο 6′,

Υλικά (για περίπου 4 μερίδες)

Ντρέσινγκ

1 κ.γ. μουστάρδα πικάντικη

40 ml άσπρο ξίδι

1 κ.γ. θυμαρίσιο μέλι

1/2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι

80 ml λάδι

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σαλάτα

200 γρ. φύλλα σπανάκι μπέιμπι, πλυμένα και στεγνωμένα

10-12 κεράσια

2 κ.σ. καβουρδισμένα αμύγδαλα ψιλοκομμένα

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες

120 γρ. σαχάνι κομμένο σε λεπτές φέτες (ή χαλούμι)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ντρέσινγκ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα τη μουστάρδα με το ξίδι και το μέλι. Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε σιγά-σιγά χτυπώντας με το σύρμα, για να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και το θυμάρι.

Σαλάτα

Αφαιρούμε το κουκούτσι από τα κεράσια και τα κόβουμε στη μέση. Βάζουμε το σπανάκι σε ένα μπολ με τα μισά κεράσια, τα μισά αμύγδαλα και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ντρέσινγκ κατά βούληση και ανακατεύουμε (δεν χρειάζεται να το βάλουμε όλο, μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για αρκετές ημέρες).

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ψήνουμε το σαχάνι για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Σερβίρουμε τη σαλάτα σε μια πιατέλα, ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα κεράσια και τα αμύγδαλα. Προσθέτουμε το ψημένο σαχάνι και, αν θέλουμε, περιχύνουμε με λίγο επιπλέον ντρέσινγκ.

Πηγή: Γευσιγνώστης