Προειδοποίηση της ΕΕ προς την Τουρκία για την κυπριακή ΑΟΖ
Η Φεντερίκα Μογκερίνι κάλεσε την Τουρκία να δείξει αυτοσυγκράτηση, να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στην ΑΟΖ της και να απόσχει από κάθε τέτοια παράνομη ενέργεια στην οποία η ΕΕ θα απαντήσει καταλλήλως και σε πλήρη αλληλεγγύη με την Κύπρο.
Προειδοποίηση προς την Αγκυρα να μην προχωρήσει σε παράνομες ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ απηύθυνε τη Δευτέρα η ΕΕ, δια της ύπατης εκπροσώπου της για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι.
Η Μογκερίνι κάλεσε επειγόντως την Τουρκία να δείξει αυτοσυγκράτηση, να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στην ΑΟΖ της και να απόσχει από κάθε τέτοια παράνομη ενέργεια στην οποία η ΕΕ θα απαντήσει καταλλήλως και σε πλήρη αλληλεγγύη με την Κύπρο.
Η ευρωπαία αξιωματούχος εστίασε στην καλή συνεργασία μεταξύ των κυπριακών και των ελληνικών αρχών με τις Βρυξέλλες, και επανέλαβε τη δήλωση της 4ης Μαΐου, οπότε εξέφρασε εκ μέρους της ΕΕ «σοβαρή ανησυχία» για την πρόθεση της Τουρκίας να προχωρήσει σε εξορύξεις στην κυπριακή ΑΟΖ.
Η Μογκερίνι αναφέρθηκε και στη θέση που εκφράστηκε από τους Ευρωπαίους ηγέτες στο Σίμπιου την περασμένη εβδομάδα, η οποία όπως είπε, είναι και η «ξεκάθαρη θέση που εξέφρασαν σήμερα οι υπουργοί σε πλήρη αλληλεγγύη με την Κύπρο».
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας