Reuters : Η ΕΕ ανησυχεί για το πακέτο θετικών μέτρων
Το πακέτο θετικών μέτρων που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση ίσως να μην είναι ευθυγραμμισμένο με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Αθήνα έναντι των πιστωτών της, σχολίασε παράγοντας της Ε.Ε. τον οποίο επικαλείται το Reuters.
Ανήσυχοι εμφανίζονται αξιωματούχοι των Βρυξελλών μετά την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα του πακέτου μόνιμων φοροελαφρύνεσεων και κοινωνικών παροχών, που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην αθέτηση των δεσμεύσεων της Ελλάδας απέναντι στους δανειστές της, τονίζει το Reuters, επικαλούμενο τρεις πηγές που εμπλέκονται στην αξιολόγηση της μεταμνημονιακής δημοσιονομικής πορείας της Ελλάδας.
Το πακέτο θετικών μέτρων που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση ίσως να μην είναι ευθυγραμμισμένο με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Αθήνα έναντι των πιστωτών της, σχολίασε παράγοντας της Ε.Ε. τον οποίο επικαλείται το Reuters.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που ήταν στην Αθήνα στο πλαίσιο της τρίτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης η οποία ολοκληρώθηκε χθες, Τετάρτη, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους.
Άλλος αξιωματούχος τον οποίο επίσης επικαλείται το πρακτορείο χωρίς να τον κατονομάζει δήλωσε πως «οι προτάσεις του Τσίπρα αποτελούν ακριβώς δείγμα της οικονομικής χαλάρωσης που είναι συνδεδεμένη με την πολιτική για την οποία είχαμε εκφράσει την ανησυχία μας στην έκθεση βιωσιμότητας του χρέους».
Η κοινή δήλωση των θεσμών μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης στο πλαίσιο της μεταμνηνιακής εποπτείας καταγράφει την επιφυλακτικότητα τους σημειώνει το πρακτορείο παραθέτοντας απόσπασμά της:
«Η αποστολή που βρέθηκε στην ελληνική πρωτεύουσα έλαβε γνώση των νέων μέτρων, τα οποία θα αξιολογηθούν στη βάση της συμμόρφωσής τους με τους συμφωνηθέντες δημοσιονομικούς στόχους και με τις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις της Ελλάδας που ανέλαβε απέναντι στο Eurogroup».
Το θέμα ίσως συζητηθεί στο τελευταίο Eurogroup πριν τις ευρωεκλογές, στις 16 Μαΐου, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο, ενώ άλλη ευρωπαϊκή πηγή που μίλησε στο πρακτορείο εκτίμησε πως η συζήτηση θα μετατεθεί για τον Ιούνιο.
Το Reuters σχολιάζει πως δεν υπάρχει άμεση ανησυχία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, καθώς η χώρα έχει δημιουργήσει ισχυρό απόθεμα ρευστότητας, ωστόσο, όπως αναφέρει ένας αξιωματούχος «αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα σε βάθος χρόνου».
- Γερμανία: Το ZDF απέλυσε δημοσιογράφο που χρησιμοποίησε βίντεο – προϊόν AI σε ρεπορτάζ για την ICE
- Κάρλο Μαρία Βιγκάνο: Ο αφορισμένος Αρχιεπίσκοπος είναι ο σύμβουλος του Μελ Γκίμπσον στο sequel της ταινίας Τα Πάθη του Χριστού
- Ουκρανία: Νέα τηλεδιάσκεψη κορυφής της Συμμαχίας των Προθύμων την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου
- Έλεγχοι για τα όρια ταχύτητας σε κατοικημένες περιοχές – Τι πρόστιμο θα πληρώσετε αν οδηγείτε με πάνω από 30 χλμ/ώρα
- Έμειναν στην ίδια τάξη οι νέοι διαιτητές του Λανουά
- Έχω παιδιά: Μέσα στο πιο απρόβλεπτο αποκριάτικο πάρτι






