Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κεφτεδάκια κοκκινιστά με κουκουνάρι και σπαγγέτι

Κεφτεδάκια κοκκινιστά με κουκουνάρι και σπαγγέτι

Γρήγορη συνταγή για μικρούς και μεγάλους

Προετοιμασία 35′ Μαγείρεμα 25′

Υλικά (για 4 μερίδες)

500 γρ. σπαγγέτι
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς κατά προτίμηση από ελιά
6 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς την κόρα, στο μούλτι
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1/3 ματσάκι μαϊντανός
2 κλωνάρια φρέσκος δυόσμος
1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
5 κουτ. σούπας κουκουνάρι
1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 αβγό
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα
60 γρ. ελαιόλαδο + 1-2 κουτ. σούπας, για σοτάρισμα
100 γρ. βούτυρο αγελάδος
Φρέσκο θυμάρι
½ ματσάκι βασιλικός
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

ΠΕΛΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
600 γρ. ντομάτες (κονκασέ ή φρέσκες), ψιλοκομμένες
Λίγη ζάχαρη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε το σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε πρώτα τη σάλτσα: Ρίχνουμε τα 60 γρ. ελαιόλαδο, το βούτυρο, το θυμάρι και τον βασιλικό σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά για 5′. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε σε 1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τον πελτέ και την ντομάτα με τη ζάχαρη. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Δεν προσθέτουμε καθόλου υγρά, μόλις χάσει λίγα υγρά ή ντομάτα είναι έτοιμο. Αφαιρούμε τον βασιλικό και το θυμάρι από το μείγμα με το βούτυρο και το ρίχνουμε μέσα στην ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια ομογενοποιούμε με το ραβδομπλέντερ (ή σε μπλέντερ πάγκου), μέχρι να αποκτήσουμε μια ωραία σάλτσα. Διορθώνουμε στο αλάτι.

Για τα κεφτεδάκια
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά και το ψωμί. Πολτοποιούμε στο μούλτι το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, την παρμεζάνα, το κουκουνάρι και λίγο ελαιόλαδο και τα ρίχνουμε στο μπολ. Προσθέτουμε το αβγό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και βράζουμε μες στη σάλτσα ντομάτας για 10′, σε χαμηλή φωτιά. Σερβίρουμε με σπαγγέτι και φρέσκο πιπέρι.

Πηγή: Γευσιγνώστης

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024