Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπιφτέκια θαλασσινών

Μπιφτέκια θαλασσινών

Πολύ εύκολα, πεντανόστιμα και αρέσουν και στα παιδιά!

Προετοιμασία 15΄, Ψήσιμο 8΄ – 10΄

Υλικά (για 7 – 8 μπιφτέκια)

250 γρ. καλαμάρια (ακαθάριστο βάρος)
250 γρ. σουπιές (ακαθάριστο βάρος)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. γαρίδες (καθαρισμένες, χωρίς κεφάλια)
150 γρ. τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα)
50 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, πολύ ψιλοκομμένα
50 γρ. ξερά κρεμμύδια, πολύ ψιλοκομμένα
½ κ.σ. ξερό θυμάρι
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
Ανθός αλατιού
Πιπέρι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C – 165°C, στο γκριλ. Πλένουμε τα καλαμάρια και τις σουπιές και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε για τουλάχιστον 3 λεπτά, να πολτοποιηθούν. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε τις γαρίδες και τις προσθέτουμε στο μπολ. Προσθέτουμε επίσης την τριμμένη φρυγανιά, τα κρεμμύδια, το θυμάρι, τη σάλτσα σόγιας, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια, ώστε να γίνει ένα μείγμα που να πλάθεται. Πλάθουμε σε μπιφτέκια των 100 – 120 γρ. Τα βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε ντύσει με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 8 – 10 λεπτά.
Σερβίρουμε με μια ελαφριά αγιολί, πασπαλισμένη με καπνιστή πάπρικα Αριδαίας και μια πράσινη σαλάτα με λαδολέμονο.

ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024