Κουνουπίδι τσιγαριαστό με ψητά φουντούκια και μανιτάρια
Το λάδι και το γάλα καρύδας θα δώσουν εξωτική γεύση στο φαγητό.
Προετοιμασία 10′, Ψήσιμο 15′
Υλικά (για 3 μερίδες)
30 ml λάδι καρύδας ή σησαμέλαιο αν δεν βρίσκουμε καρύδας
600 γρ. κουνουπίδι, σε μπουκετάκια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
350 γρ. λευκά μανιτάρια, σε τέταρτα
30 ml χυμό λάιμ
200 ml γάλα καρύδας
1 κουτ. σούπας κάρι, σκόνη
30 γρ. καστανή ζάχαρη
80 γρ. φουντούκια, ψημένα, χοντροσπασμένα
1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Σε ένα γουόκ ή σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το λάδι καρύδας και σοτάρουμε για 2 λεπτά το κουνουπίδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σωθούν τα υγρά που θα βγάλουν τα μανιτάρια.
Σβήνουμε με τον χυμό λάιμ και προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το κάρι, τη ζάχαρη και αφήνουμε μέχρι να γλασάρει η σάλτσα για περίπου 7-8 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τα φουντούκια και τον δυόσμο.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Πάσχα: Αυξημένη η κίνηση στις εξόδους της Αττικής – Πόσοι έφυγαν από τις Εθνικές Οδούς
- Βέροια: Τραγικό τέλος στην υπόθεση εξαφάνισης 43χρονου – Βρέθηκε νεκρός σε κανάλι
- Μιλγουόκι Μπακς: Τα δεδομένα για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 6 (pic)
- «Έσκασε» στα γέλια ο Λαβρόφ με τη δήλωση Μακρόν για πιθανή αποστολή δυτικών δυνάμεων στην Ουκρανία (video)
- Χανίγια: Η Χαμάς εξετάζει με «θετικό πνεύμα» την πρόταση κατάπαυσης του πυρός
- Τραγωδία στη Βούλα – Μια νεκρή και ένας τραυματίας από παράσυρση με μηχανή