Σερβία: Δεν έχουμε σχέση με τον μακελάρη της Ν.Ζηλανδίας
Σε δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι στα όπλα και τους γεμιστήρες του μακελάρη αναγράφονταν και ονόματα Σέρβων ηρώων, απάντησε ο ΥΠΕΞ της Σερβίας.
Ο ΥΠΕΞ της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι ο μακελάρης της Ν.Ζηλανδίας που αφαίρεσε τη ζωή 49 ατόμων, δεν έχει καμία σχέση με τη Σερβία.
«Αυτό το άτομο δεν έχει καμία σχέση με την Σερβία και δεν ζητάμε από κανέναν να εκδικείται στον κόσμο, για τα θύματα των Σέρβων» είπε σε συνέντευξη τύπου σχολιάζοντας δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι στα όπλα και στους γεμιστήρες του μακελάρη αναγράφονταν και ονόματα Σέρβων ηρώων στην κυριλλική γραφή.
Όπως μετέδωσαν τα ΜΜΕ στην Σερβία, στο βίντεο που ανάρτησε ο Μπρέντον Τάραντ στο διαδίκτυο, ακούγεται μέσα στο αυτοκίνητο του, σερβικό εθνικιστικό τραγούδι που εξυμνεί τον εγκληματία πολέμου Ράντοβαν Κάρατζιτς.
Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στα δυο τζαμιά στη Νέα Ζηλανδία, που στοίχισε τη ζωή σε 49 άτομα και εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια, στην γενική κυβερνήτη της Νέας Ζηλανδίας, Πάτσι Ρίντι.
«Αυτή η τραγωδία στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στον κόσμο ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τις προκλήσεις και τη σκληρότητα της τρομοκρατίας. Στην πρόθεσή τους να επιβάλουν τον φόβο, οι τρομοκράτες δεν έχουν όρια και δεν σέβονται ανθρώπινες αξίες» επισημαίνει στο τηλεγράφημά του ο Αλ. Βούτσιτς.
Το ενδεχόμενο να είχε ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας κάποια σχέση με τους Σέρβους της Βοσνίας, απέρριψε και οΜίλοραντ Ντόντικ, προεδρεύων του συλλογικού προεδρείου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης που εκπροσωπεί το σερβικό έθνος.
Σημειώνεται ότι ο Ράντοβαν Κάρατζιτς, στον οποίο αναφέρεται το τραγούδι που άκουγε ο μακελάρης, είναι πρώην αρχηγός των Σερβοβόσνιων που κατηγορήθηκε για πολλά εγκλήματα πολέμου, μεταξύ των οποίων και η σφαγή 8000 και πλέον μουσουλμάνων στη Σρεμπρένιτσα.
- Γεραπετριτης: Η Δικαιοσύνη θα βρει εάν οι ιδιώτες πήραν εντολή και από ποιόν για τις υποκλοπές, θέλω πλήρη διαλεύκανση
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 3 Μαρτίου
- Πόλεμος χωρίς σχέδιο – κόσμος χωρίς διέξοδο
- Έρικ Ντέιν: Ανακοινώθηκε η αιτία θανάτου του γνωστού ηθοποιού
- Η υπόκλιση του Μουρίνιο στον Παυλίδη: «Κάνει εξαιρετική δουλειά…»
- Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού: Πέθανε ο καλλιτεχνικός διευθυντής Θρασύβουλος Γιάτσιος
- Ιράν: Θρήνος στις κηδείες των μαθητριών που σκοτώθηκαν στο σχολείο θηλέων
- Μέση Ανατολή: Σχέδια fuel pass αν αυξηθούν οι τιμές των καυσίμων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mo-8EJAWgGv6o-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442