
Ρετρομανία στο ΜοΜΑ
Ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της Νέας Υόρκης εστιάζει στο νοσταλγικό αποτύπωμα των 50s και των 60s.
Είναι δυνατόν μια σκούπα να θεωρηθεί έργο τέχνης; Ναι, λέει το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, εφόσον έχει σχεδιαστεί τόσο για την πρακτικότητα όσο και για την ομορφιά της» έγραφε το περιοδικό «Time» στις 12 Οκτωβρίου 1953.
Σήμερα, 66 χρόνια μετά, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης επανέρχεται στο ερώτημα «τι είναι τέχνη;» φιλοξενώντας μια μεγάλη έκθεση με τίτλο «Η αξία του καλού ντιζάιν» η οποία συγκεντρώνει στις αίθουσές του περίφημα χρηστικά αντικείμενα από τα τέλη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου έως και τη δεκαετία του ’60: Από ρολόγια, πολυθρόνες και γραφομηχανές μέχρι τάπερ και… αυτοκίνητα.
Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» ο Μάρκος Καρασαρίνης περιγράφει εμβληματικά μεταπολεμικά σχεδιαστικά επιτεύγματα συνδέοντάς τα με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις της εποχής.
- Εκουαδόρ: Διασώθηκαν έξι ανήλικες θύματα trafficking δικτύου συνδεόμενου με υπερορθόδοξη εβραϊκή σέκτα
- Σεισμός 6,1 βαθμών στο Περού – Περίπου τριάντα ελαφριά τραυματίες
- Λίβανος: Βομβαρδισμοί του Ισραήλ σκοτώνουν 19 ανθρώπους, συνεχίζονται οι επιθέσεις σε όλο τον νότο
- Ισχυρός σεισμός 6,1 βαθμών στα νότια του Περού- Τρομακτικά βίντεο
- Κολομβία: Έξι νεκροί σε επίθεση εναντίον ηγέτη κοινότητας υπό κρατική προστασία
- Οι δράστες της επίθεσης στο τζαμί στο Σαν Ντιέγκο, μετέδιδαν σε live streaming – Είχαν ναζιστικά σύμβολα [βίντεο]
