Πιταράκια του χειμώνα
Αυτά τα εξαιρετικά νόστιμα πιταράκια βασίζονται στην οικιακή οικονομία της μακεδονίτικης μαγειρικής που αξιοποιεί όλα τα εποχιακά προϊόντα.
Spotlight
-
Μελέτη καταπέλτης για τα Τέμπη μιλά για αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος - Η αναφορά στις εύφλεκτες ουσίες
-
Γενς Στόλτενμπεργκ: «Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο»
-
Το παρών του Αλέξη Τσίπρα
-
Έζησα στην Αθήνα της δεκαετίας του 1980 για έναν χρόνο - αυτό μου έμαθε ότι μπορείς να ανήκεις οπουδήποτε
Προετοιμασία 20’, Ψήσιμο 10’
Υλικά (για 6 μερίδες)
250 γρ. σπανάκι (μπορούμε να πάρουμε έτοιμο καθαρισμένο από τα σουπερμάρκετ)
250 γρ. λάπατα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/3 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/3 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
250 γρ. φλιτζάνι τυρί φέτα χοντροτριμμένη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 αβγό
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
Λίγο νερό
Διαδικασία
Πλένουμε καλά το σπανάκι, τα λάπατα και όλα τα αρωματικά και τα στραγγίζουμε.
Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, ψιλοκόβουμε το σπανάκι και τα λάπατα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το μάραθο, το αλάτι και το πιπέρι.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και ρίχνουμε το αβγό, το τυρί το μπέικιν, το αλεύρι και 3 κουταλιές της σούπας από το λάδι.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να κάψει.
Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε μια ποσότητα από το μείγμα και το τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές στο καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις