Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίζκεϊκ λεμονιού με φιστίκια Αιγίνης

Τσίζκεϊκ λεμονιού με φιστίκια Αιγίνης

Απορρίπτουμε τις επικαλύψεις με μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού και επιλέγουμε να πασπαλίσουμε το τσίζκεϊκ μας με καβουρδισμένο φιστίκι Αιγίνης και ξύσμα πορτοκαλιού, κάτι που του πάει πολύ.

Υλικά (για 10 – 12 μερίδες)

Για τη βάση
250 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
120 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κουτ. γλυκού ξύσμα ακέρωτου λεμονιού
Για την κρέμα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)
300 γρ. τυρί κρέμα
Χυμός από 2 λεμόνια
Ξύσμα από 2 ακέρωτα λεμόνια
10 γρ. ζελατίνες σε φύλλα (τις μουλιάζουμε σε μπόλικο παγωμένο νερό να μαλακώσουν)
Για τη γαρνιτούρα
Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
60 γρ. φιστίκια Αιγίνης (χωρίς τα κελύφη)

Διαδικασία

Ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα ως εξής: Ψήνουμε στον φούρνο, στους 140°C, τα φιστίκια Αιγίνης για περίπου 8′ και μετά τα σπάμε σε χοντρά κομμάτια, είτε στο γουδί είτε βάζοντάς τα σε μια σακούλα τροφίμων όπου τα κοπανάμε με έναν πλάστη. Αναμειγνύουμε τα σπασμένα φιστίκια με το ξύσμα λεμονιού και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε τη βάση: Χτυπάμε στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με το λιωμένο βούτυρο, αλλά και το ξύσμα, ώστε να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος. Τα απλώνουμε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση, διαμέτρου 20 – 24 εκ. Απλώνουμε καλά το μείγμα, πιέζοντάς το προς τα κάτω, είτε με τα χέρια είτε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, μέχρι να έχουμε μια ενιαία βάση που να είναι παντού ισόπαχη. Βάζουμε τη βάση στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
Για την κρέμα, χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά το ζαχαρούχο γάλα με το τυρί, τον χυμό και το ξύσμα. Βάζουμε 3 κουτ. σούπας ζεστό νερό σε ένα μπολ και ρίχνουμε εκεί τις μουλιασμένες ζελατίνες, αφού τις στύψουμε με τα χέρια, ώστε να στραγγίξουν από το περιττό νερό. Ανακατεύουμε να λιώσουν οι ζελατίνες και αδειάζουμε στο μείγμα της κρέμας, το οποίο συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μίξερ. Αφού χτυπηθεί και με τις ζελατίνες, αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τη βάση μπισκότου και τη βάζουμε στο ψυγείο για 4 – 6 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Πασπαλίζουμε με τη γαρνιτούρα και σερβίρουμε.

Πηγή: Γευσιγνώστης

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024