Νέα παιδιά, με καλές σπουδές και διάθεση να προσφέρουν στον Πειραιά εντάσσει στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης. Θέλοντας να ανανεώσει τους ανθρώπους που μπορούν να μπουν στην πρώτη γραμμή της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο κ. Μώραλης ανακοινώσει κάθε μέρα και έναν νέο άνθρωπο που θα είναι υποψήφιος. Την Παρασκευή ο επικεφαλής του συνδυασμού καλοσώρισε την Βαρβάρα (Βέρα) Σαραντάκου η οποία θα είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος.

Η Βέρα Σαραντάκου είναι 23 ετών. Μεγάλωσε και ζει στον Πειραιά. Είναι τελειόφοιτη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωση του καλωσόρισε την Βέρα Σαραντάκου στον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής, επισημαίνοντας: «Είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχουν στον συνδυασμό μας νέοι άνθρωποι όπως είναι η Βέρα. Έχουμε ανάγκη όλοι τις φρέσκες ιδέες τους. Είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο το γεγονός, ότι νέοι άνθρωποι επιθυμούν να ασχοληθούν με τα κοινά και οφείλουμε να τους δίνουμε αυτή την ευκαιρία. Είναι χαρά μας να τους έχουμε δίπλα μας στην προσπάθεια που κάνουμε για τον  Πειραιά μας».

Η Βέρα Σαραντάκου σε δήλωσή της  τόνισε:

«Μακριά από χρώματα και κόμματα σε μια προσπάθεια να δω τον Πειραιά που ονειρεύομαι, που ονειρεύεται ένας νέος άνθρωπος 23 ετών, συστρατεύομαι στην υπερκομματική προσπάθεια του Γιάννη  Μώραλη. Αποδέχθηκα μια άκρως τιμητική πρόταση,  θέλοντας και εγώ να βοηθήσω όσο μπορώ μέσα απο μια φρέσκια ματιά στη λύση των προβλημάτων της πόλης όπου ζω και εργάζομαι. Θέλω έναν Πειραιά πόλη πρότυπο για τη νέα γενιά και όχι μόνο. Μια πόλη που να σε έλκει και όχι να σε διώχνει. Τα τελευταία χρόνια έγιναν όντως πολλά! Μπορούν να γίνουν και περισσότερα! Σε αυτά λοιπόν θέλω να συμβάλλω και συστρατεύομαι σε αυτή την κοινή προσπάθεια πάνω από κόμματα, με μόνο στόχο μια καλύτερη πόλη! Μια καλύτερη ζωή για όλους εμάς που ζούμε στον Πειραιά».

Με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» και τον κ. Γιάννη Μώραλη θα συμμετέχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος, η Ίρις- Σταυρούλα Ιορδανίδου (Παπαμιχαήλ).

Η Ίρις-Σταυρούλα Ιορδανίδου (Παπαμιχαήλ) είναι 19 ετών. Μεγάλωσε  και ζει στον Πειραιά. Είναι φοιτήτρια Νομικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Είναι μέλος περιβαλλοντικών και κοινωνικών ομάδων, ενώ έχει  συμμετάσχει, μεταξύ άλλων, σε εκπαιδευτικά και ευρωπαϊκά προγράμματα για το περιβάλλον και την καινοτομία για την ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, καλωσόρισε την Ίρις Σταυρούλα Ιορδανίδου (Παπαμιχαήλ) στον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής», σημειώνοντας: «Η Ίρις είναι από τους νεότερους υποψήφιους στην Ελλάδα. Φοιτήτρια Νομικής, με ενεργό συμμετοχή σε εθελοντικές ομάδες και με διάθεση προσφοράς στα κοινά. Αυτό που πρέπει να αντιληφθούμε εμείς οι μεγαλύτεροι, είναι ότι πρέπει να δίνουμε την ευκαιρία στους νέους ανθρώπους όπως είναι η Ίρις η οποία είναι μόλις 19 ετών, να συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες, ειδικά όταν αυτές έχουν να κάνουν με την πόλη που μεγαλώνουν και ζουν. Οφείλουμε να τους δίνουμε τη δυνατότητα να συμβάλλουν στην προσπάθεια που κάνουμε για την πόλη μας. Είναι σημαντικό οι νέοι να συμμετέχουν και να ψηφίζουν, γιατί με αυτό τον τρόπο μπορούν να διαμορφώσουν το μέλλον τους. Είμαι βέβαιος ότι με τη νεανική ματιά και την όρεξη που τους διακρίνει, θα μας βοηθήσουν ουσιαστικά».

Η Ίρις Σταυρούλα Ιορδανίδου  (Παπαμιχαήλ), δήλωσε: «Αποτελεί τιμή για μένα η συμμετοχή μου ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Γιάννη Μώραλη, που μου δίνει την ευκαιρία να συμβάλλω στην  εκπλήρωση του οράματός του. Για την απόφασή μου αυτή, καθοριστικοί υπήρξαν, μεταξύ άλλων, τρεις παράγοντες: η εκτίμηση και η αναγνώριση της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλει ο Δήμαρχός μας για τη μετατροπή του Πειραιά σε σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη και μητροπολιτικό κέντρο, προσπάθεια που πρέπει να συνεχιστεί, η αγάπη μου για την  πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω και η πεποίθηση μου ότι όλοι οι πολίτες και κυρίως εμείς οι νέοι, οφείλουμε να συμμετέχουμε ενεργά στην πολιτική ζωή του τόπου μας, γιατί μόνο με την ενεργό συμμετοχή μπορούμε να διαμορφώσουμε το παρόν μας, για να εξασφαλίσουμε το μέλλον που μας αξίζει».

Πριν μερικές εβδομάδες ανακοινώθηκε ότι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» και τον Γιάννη Μώραλη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου θα είναι κκαι η κα Σμάρα Γλου.
Η κα Γλου είναι Πειραιώτισσα επιχειρηματίας, έχει σπουδάσει Μάρκετινγκ και δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης και των τροφίμων, σε οικογενειακή επιχείρηση.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του καλωσόρισε την κα Γλου στον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής», τονίζοντας πως πρόκειται για μια νέα και δραστήρια γυναίκα που επιθυμεί να προσφέρει στην πόλη που ζει και μεγάλωσε. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που διαπιστώνω πως όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι με δυναμισμό και όρεξη για δουλειά, επιθυμούν να συμβάλλουν στο όραμα του «Πειραιά Νικητή» για έναν καλύτερο Πειραιά σε όλα τα επίπεδα», σημείωσε ο κ. Μώραλης, προσθέτοντας: «Οφείλουμε να δίνουμε τη δυνατότητα στους νέους ανθρώπους, οι οποίοι θέλουν να ασχοληθούν με τα αυτοδιοικητικά κοινά, να συμβάλλουν με ιδέες και προτάσεις στην προσπάθειά μας να γίνει ο Πειραιάς η πόλη που ονειρευόμαστε».

Η κα Σμάρα Γλου σε δήλωσή της τόνισε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που θα συμμετάσχω στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Πειραιά με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» και τον Γιάννη Μώραλη. Στόχος στην προσπάθεια μου αυτή, είναι να συμβάλλω στο Δήμο μας και να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις, προκειμένου να πάει ο Πειραιάς μας μπροστά καθώς και να βελτιωθεί η ζωή των κατοίκων του».