Ηπειρώτικο παστίτσιο
Υπάρχει καλύτερο φαγητό για το τραπέζι της Κυριακής;
Spotlight
-
«Μύλος» με τις δηλώσεις Κασσελάκη για τις δαπάνες στην Υγεία – Νέα επίθεση ΝΔ – Τι απαντά η Κεχαγιά
-
Η Billie Eilish λέει ότι η «αυτο-ευχαρίστηση» τη βοηθά να νιώθει «δυνατή και άνετη» μέσα στο σώμα της
-
Η «βεντέτα» ανάμεσα στην οικογένεια Φλώρου και τον Βελόπουλο που οδήγησε στο πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή
-
Φλέσσα: Τα παιδιά στα Τέμπη τα σκοτώσαμε όλοι μαζί – Σφοδρή αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ
Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 60΄-80΄
Υλικά (για 6-8 μερίδες)
500 γρ. χυλοπίτες
Για τον κιμά
3 μεγάλα πράσα (το άσπρο μέρος), σε κομμάτια των 5 εκ.
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
500 γρ. αρνίσιος ή μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος κιμάς
1 ποτήρι χυμός ντομάτας ή κονσέρβα κονκασέ
1 κ.γ. πελτές ντομάτας, διαλυμένος σε 1 φλιτζανάκι νερό
1 πρέζα μπαχάρι σε σκόνη
1 κ.σ. φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι ή 1/2 κ.γ. ξερό
500 ml λευκό κρασί
Βούτυρο ή ελαιόλαδο για το ταψί
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την «μπεσαμέλ»
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι (για ελαφρύτερο αποτέλεσμα, χρησιμοποιούμε στραγγιστό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών)
2 αβγά
½ ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. πάπρικα
¼ κιλού τριμμένη γραβιέρα Κρήτης
Αλάτι
Διαδικασία
Βράζουμε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό για το 80% του χρόνου που αναγράφεται στο πακέτο. Τις σουρώνουμε, τις βάζουμε κάτω από τη βρύση με κρύο τρεχούμενο νερό και τις κρυώνουμε.
Κιμάς: Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το πράσο σε ελαιόλαδο και όταν μαλακώσει αρκετά ρίχνουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Μόλις σωθούν τα υγρά προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, το μπαχάρι και το κρασί. Μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει ο κιμάς και να πιει όλα τα υγρά του.
«Μπεσαμέλ»: Σε μια λεκάνη, ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι το γιαούρτι, τα αβγά, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, την πάπρικα και τη μισή γραβιέρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Σε βουτυρωμένο ή λαδωμένο ταψί ή πυρέξ, στρώνουμε τις χυλοπίτες, από πάνω τον κιμά και καλύπτουμε με την «μπεσαμέλ». Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις