Economist : «Καλώς ήρθατε στη Βόρεια Μακεδονία»
«Καλώς ήρθατε στη Βόρεια Μακεδονία» σημειώνει χαρακτηριστικά το περιοδικό,τονίζοντας ότι «ακόμη και μετά τη συμφωνία μεταξύ Τσίπρα- Ζάεφ τον περασμένο Ιούνιο λίγοι είναι αυτοί που θα στοιχημάτιζαν ότι τα Κοινοβούλια Αθήνας και Σκοπίων θα την επικύρωναν.
«Τα καλά νέα από τα Βαλκάνια σπανίζουν, αλλά τώρα η Μακεδονία αποκτά καινούργιο όνομα και κάνει νέα αρχή, καθώς επίκειται η οριστική διευθέτηση ενός παλιού προβλήματος» γράφει το βρετανικό περιοδικό Economist.
«Καλώς ήρθατε στη Βόρεια Μακεδονία» σημειώνει χαρακτηριστικά το περιοδικό,τονίζοντας ότι «ακόμη και μετά τη συμφωνία μεταξύ Τσίπρα- Ζάεφ τον περασμένο Ιούνιο λίγοι είναι αυτοί που θα στοιχημάτιζαν ότι τα Κοινοβούλια Αθήνας και Σκοπίων θα την επικύρωναν. Κι όμως ο Ζάεφ τα κατάφερε κι εξασφάλισε την απαραίτητη πλειοψηφία. Τώρα είναι η σειρά του κ. Τσίπρα. Στο μεταξύ όμως ο κυβερνητικός εταίρος του αποχώρησε. Ο κ. Τσίπρας, επιδέξιος τακτικιστής των παρασκηνίων, ζήτησε αμέσως και πήρε ψήφο εμπιστοσύνης… Την ίδια εξέλιξη ελπίζει ο κ. Τσίπρας και για την ψηφοφορία για το ονοματολογικό της «Μακεδονίας». Τα υπόλοιπα κόμματα θα καταψηφίσουν τη συμφωνία – αποτυπώνοντας έτσι το βαθιά ριζωμένο εθνικισμό που ακόμα κυριαρχεί μεταξύ των Ελλήνων ψηφοφόρων. Στο μεταξύ ο κ. Τσίπρας φαίνεται ατάραχος – η σχέση του με τους ευρωπαίους εταίρους του, ιδιαίτερα με τη Γερμανίδα καγκελάριο, είναι αισθητά καλύτερη τον τελευταίο καιρό, τονίζει το βρετανικό περιοδικό.
- Η πραγματική πρόκληση στα ελληνοτουρκικά
- Γκουίνεθ Πάλτροου: Πλήρωσε 43.000 ευρώ για να διώξει τις τοξίνες από το αίμα της
- Ο «Βασιλιάς» το ξανάκανε: Ο Λεμπρόν Τζέιμς έσπασε ένα ακόμη ρεκόρ στο NBA! (vids, pics)
- ΗΠΑ: Δύο νεκροί από πυροβολισμούς στο κρατικό πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας
- Goldman Sachs: Παραιτήθηκε η επικεφαλής δικηγόρος Κάθι Ρέμλερ λόγω της επαφών της με τον Τζέφρι Έπσταϊν
- Θρίλερ με την απανθρακωμένη σορό στην Πιερία που βρέθηκε μέσα σε αγροτικό







