Με ένα βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο απαντά ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, στις επικρίσεις της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με το Μετρό της Θεσσαλονίκης.
«Απαντάμε σε όσα έκαναν, έταζαν, έλεγαν και λένε… με τις πράξεις μας» σχολιάζει υπουργός.
Στη χθεσινή ανακοίνωσή της, η Διοικούσα Επιτροπή της ΝΔ Θεσσαλονίκης, με αφορμή την εκδήλωση στον σταθμό Συντριβανίου, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «είναι τα ίδια εγκαίνια με εκείνα της… γρήγορης σιδηροδρομικής σύνδεσης, τον περασμένο Σεπτέμβριο, που έφεραν ένα τραίνο από την Ιταλία στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης για να το δείχνουν για μία εβδομάδα».
«Όπως… έφυγε το τραίνο αλλά παρέμεινε η ίδια σιδηροδρομική σύνδεση, έτσι θα ξαναφύγει ο κος Τσίπρας, θα παραμείνει η Θεσσαλονίκη με άθλιες αστικές συγκοινωνίες, με σαραβαλιασμένα λεωφορεία, με μποτιλιαρισμένους δρόμους, με κατεστραμμένους εμπόρους και με κλειστά μαγαζιά στο εμπορικό κέντρο. Και φυσικά χωρίς «Μετρό» κατέληγε.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.