Μανιάτης για σκάνδαλο ΔΕΠΑ: Να απαντήσει ο Τσίπρας για τον Πετσίτη
Με επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει ότι προκύπτουν αμείλικτα ερωτηματικά μετά τις αποκαλύψεις δημοσιευμάτων
Απαντήσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ζητά ο Γιάννης Μανιάτης, με ερώτηση του στη Βουλή, αναφορικά με τον ρολό του Μανώλη Πετσίτη στην υπόθεση της ΔΕΠΑ μετά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας.
Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ δήλωσε τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ ότι «ο Πετσίτης που μπαινόβγαινε στο Μαξίμου όπως δείχνουν και φωτογραφίες δημοσιευμάτων, μισθοδοτείται απευθείας από την ΕLFE του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη η οποία οφείλει στη ΔΕΠΑ 120 εκατομμύρια ευρώ για το διάστημα από το 2015 μέχρι το 2018».
Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Μανιάτη ο –διορισμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ- πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Θεόδωρος Κιτσάκος έχει καταγγείλει ότι δεχόταν πιέσεις από πέντε υπουργούς.
Εν τω μεταξύ, ο κ. Μανιάτης με επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό υπογραμμίζει ότι προκύπτουν αμείλικτα ερωτηματικά μετά τις αποκαλύψεις δημοσιευμάτων ότι ο κ. Μ. Πετσίτης, άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του Μαξίμου, από σερβιτόρος σε πιτσαρία το 2014 κι ετήσιο εισόδημα 5.000€, βρέθηκε να είναι υπάλληλος της εταιρείας ELFE – Λαυρεντιάδη το 2017, με το ετήσιο εισόδημά του από διάφορες πηγές να εκτοξεύεται στις 205.000€.
Την ίδια χρονική στιγμή, επισημαίνει ο κ. Μανιάτης, το χρέος της εταιρείας ELFE – Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ για κατανάλωση φυσικού αερίου εκτοξεύθηκε στα 120.000.000€, με αποτέλεσμα να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του διορισμένου από την κυβέρνησή σας Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Θ. Κιτσάκου, ο οποίος επίσης είχε διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος της ELFE.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός:
1. Γνώριζε τη μισθολογική σχέση Μ. Πετσίτη – ELFE;
2. Γιατί δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση – δήλωση του Πρωθυπουργού για τις δημόσιες καταγγελίες του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Θ. Κιτσάκου, ότι η εκτόξευση των χρεών της ELFE προς τη ΔΕΠΑ ήταν αποτέλεσμα παρεμβάσεων υπουργών;
- Η ανάρτηση του Νίκου Δένδια για τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου
- Μπλέικ Λάιβλι: Δεν θα σταματήσω ποτέ να αγωνίζομαι για τα θύματα
- Η έκπληξη του Κίναν Έβανς: Επέστρεψε στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού (vid)
- Παλαιά Φώκαια: Συνελήφθη 48χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος – Κατασχέθηκαν 904 κροτίδες
- Απίστευτες εικόνες στην Τουρκία: Γενική σύρραξη μεταξύ παικτών με τη λήξη του Τράμπζονσπορ – Γαλατασαράι! (vid)
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ τη Μεγάλη Εβδομάδα
- «Ανακαλύπτει ξανά και ξανά το ‘βαθύ κράτος’ που ο ίδιος εξέθρεψε» – Νέα Αριστερά για Μητσοτάκη
- ΠΑΣΟΚ για ανάρτηση Μητσοτάκη: Η κυβέρνηση είναι ένα καθεστώς που θέλει να μείνει γαντζωμένο στην εξουσία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/filip-kvasnak-LUrr8X4RDw4-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442