Τσαβούσογλου με Πομπέο : Δεν μπορούμε να ακυρώσουμε τη συμφωνία για τους S-400
Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας πρόσθεσε ότι η Αγκυρα χρειάζεται κι άλλους εξοπλισμούς, τους οποίους θα μπορούσε κάλλιστα να αγοράσει από τις ΗΠΑ.
Η αγορά του ρωσικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-400 από την Τουρκία αποτελεί συμφωνία που έχει συναφθεί και δεν μπορεί να ακυρωθεί, τόνισε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου την Τρίτη στην Ουάσιγκτον.
Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας πάντως πρόσθεσε ότι η Αγκυρα χρειάζεται κι άλλους εξοπλισμούς, τους οποίους θα μπορούσε κάλλιστα να αγοράσει από τις ΗΠΑ.
Η αγορά αυτού του ρωσικού συστήματος πυραύλων επιφανείας-αέρος S-400, το οποίο δεν είναι συμβατό με τα συστήματα του NATO, έχει προκαλέσει μεγάλη νευρικότητα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ και αυτές άλλων χωρών-μελών της συμμαχίας, που ήδη εκφράζουν ανησυχίες για την επιρροή και την παρουσία της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή.
«Η τρέχουσα συμφωνία είναι κλεισμένη συμφωνία, δεν μπορώ να την ακυρώσω», είπε μεταξύ άλλων ο Τσαβούσογλου στις δηλώσεις του σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.
«Ομως χρειάζομαι περισσότερους (σ.σ. εξοπλισμούς) (…) και προτιμώ να αγοράζω από τους συμμάχους μου», πρόσθεσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.
- Εντυπωσιακές εικόνες από τα εκατοντάδες drones στον ουρανό του Ηρακλείου
- Η πιο ακριβή «μετακόμιση» της ιστορίας: Η ταπισερί της Μπαγιέ και το ρίσκο των 800 εκατ. λιρών
- Τραμπ: Ο Ζελένσκι δεν έχει τίποτα μέχρι να το εγκρίνω εγώ
- Σομαλιλάνδη: Πού βρίσκεται – Γιατί το Ισραήλ προχώρησε στην αναγνώρισή της
- Μονακό – Ρεάλ Μαδρίτης 100-95: Η ομάδα του Σπανούλη νίκησε τη «Βασίλισσα»
- Φωκίδα: Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας στα Βαρδούσια – Ο 5ος της παρέας που δεν ακολούθησε, ειδοποίησε τις αρχές



