Mπουτάκια κοτόπουλου παναρισμένα σε κορν φλέικς
Προτιμάμε, και ιδιαίτερα όταν μαγειρεύουμε για παιδιά, τα βιολογικά υλικά – ειδικά όταν πρόκειται για κοτόπουλο ή καλαμπόκι.
Spotlight
-
Οι Millennials αναγεννώνται από τις στάχτες τους - Η γενιά της κρίσης πλουτίζει ξανά
-
Η Έμα Στόουν προτιμά να την αποκαλούν με το πραγματικό της όνομα
-
Ιδιοκτήτης ψαροταβέρνας έπιασε τεράστιο καλαμάρι βάρους 15 κιλών - Δείτε φωτογραφίες
-
Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα
Προετοιμασία 10΄
Ψήσιμο 45΄-60΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
4 μπουτάκια κοτόπουλου, κοπανάκια
300 γρ. κορν φλέικς
1 αβγό
4 κουτ. σούπας ξινόγαλο
ανθός αλατιού
πιπέρι (προαιρετικά)
Για το καλαμπόκι
4 ολόκληρα καλαμπόκια (βρασμένα βρίσκουμε στα ψυγεία των σουπερμάρκετ)
λίγο ελαιόλαδο
λίγο χοντρό θαλασσινό αλάτι
Για το κοτόπουλο
Πλένουμε καλά τα μπουτάκια και τα αλατοπιπερώνουμε.
Στο μούλτι, σπάμε τα κορν φλεικς μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη.
Σε ένα μικρό ταψάκι, χτυπάμε με το σύρμα το αβγό με το ξινόγαλο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα πιάτο ρίχνουμε το τρίμμα από τα κορν φλέικς.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Σε μια λαμαρίνα απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα. Βουτάμε καλά τα μπουτάκια ένα-ένα στο μείγμα του αβγού και, στη συνέχεια, τα περνάμε στο τρίμμα από κορν φλέικς. Τα τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 45-60 λεπτά.
Για τα καλαμπόκια
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε νερό να βράσει και προσθέτουμε 2 κουτ. γλυκού αλάτι. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τα καλαμπόκια και βράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά. Τα βγάζουμε, τα αλείφουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με λίγο ανθό αλατιού.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις