Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιουβέτσι με πορτομπέλο

Γιουβέτσι με πορτομπέλο

Τα συγκεκριμένα μανιτάρια τα επιλέγουμε γιατί έχουν πιο πολύ «ψωμί», μπορούμε όμως να τα αντικαταστήσουμε με κάποια άλλα της αρεσκείας μας.

Προετοιμασία 30΄
Μαγείρεμα περίπου 35΄

Ψήσιμο 35΄ – 40΄

Υλικά (για 4 μερίδες)
250 γρ. κριθαράκι
500 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 ½ ντομάτα ώριμη, τριμμένη
1/2 κούπα λευκό κρασί
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένες
2 ½ κούπες ζωμός λαχανικών
ή νερό
1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο
1/2 ξυλαράκι κανέλα
2 φύλλα δάφνης
250 γρ. τυρί βίγκαν, τριμμένο (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι

Κόβουμε τα μανιτάρια σε μεγάλους κύβους. Ζεσταίνουμε μισό από το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη. Τότε ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί. Οταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον ζωμό (ή το νερό), την κανέλα, τη δάφνη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μια άλλη κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κριθαράκι μέχρι να ροδίσει (περίπου 1 λεπτό). Προσθέτουμε 350 ml (1 ½ κούπα) νερό και αφήνουμε να μαγειρευτεί με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Μεταφέρουμε το κριθαράκι σε μια γάστρα, προσθέτουμε τη σάλτσα με τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε (αν θέλουμε) με το τριμμένο «τυρί» και ψήνουμε για 35–40 λεπτά με σκεπασμένη τη γάστρα.

ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024