Ριβάλντο και Ροναλντίνιο στηρίζουν ακροδεξιό υποψήφιο και προκαλούν αντιδράσεις

Οι δύο παλαίμαχοι παίκτες στηρίζουν με τις δηλώσεις του τον ακροδεξιό υποψήφιο Μπολσονάρο για την Προεδρία της χώρας και προκαλούν πολλές αντιδράσεις.

Στη Βραζιλία, το ποδόσφαιρο αντιμετωπίζεται σαν θρησκεία. Σαν τρόπος ζωής. Έτσι και οι ποδοσφαιριστές χαίρουν πολύ μεγάλου σεβασμού και εκτίμησης από τον κόσμο. Πόσο μάλλον όταν έχουν το διαμέτρημα ενός Ροναλντίνιο ή ενός Ριβάλντο που μπορούν να θεωρηθούν και πρότυπα για τη νεολαία.

Τι γίνεται όμως όταν οι παίκτες αυτοί, υποστηρίζουν ανοικτά ακροδεξιά κόμματα που θέλουν να αναλάβουν την εξουσία μέσω των Προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία και τον υποψήφιο Ζαΐρ Μπολσονάρο εν προκειμένω; Όπως είναι λογικό προκαλούν αντιδράσεις στον κόσμο αλλά και σε άλλους ποδοσφαιριστές με αντίθετα «πιστεύω», κόντρα στα ακροδεξιά κινήματα που… θεριεύουν παγκοσμίως εκμεταλλευόμενα την κρίση που κυριαρχεί.

Ο Ρονανλτίνιο μέσω twitter εξέφρασε ανοικτά τη στήριξή του στον Μπολσονάρο αναφέροντας: «Για μια Βραζιλία καλύτερη, επιθυμώ ειρήνη, ασφάλεια και κάποιον να μας επιστρέψει τη χαρά. Εγώ επέλεξα να ζω στη Βραζιλία και θέλω μια Βραζιλία καλύτερη για όλους»

Για να συνεχίσει σε δικιά του δήλωση ο Ριβάντο, λέγοντας τα ακόλουθα: «Η οικονομική κρίση, η ανεργία, η βία, η υγεία, η εκπαίδευση και η διαφθορά. Με την ψήφο σου διαλέγεις πρόεδρο, όχι πατέρα. Χρειαζόμαστε τον Μπολσονάρο να μας λύσει τα προβλήματα στη χώρα μας και να μας δείξει αξίες. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να μάθουμε στο σπίτι και στο σχολείο».

Όπως είναι λογικό, αυτές οι απογοητευτικές και στοχευμένες τοποθετήσεις προκάλεσαν αντιδράσεις στη Βραζιλία τόσο στα social media όσο και στην καθημερινότητα, ενώ από τις επώνυμες τοποθετήσεις, άξια αναφοράς είναι η τοποθέτηση του επίσης πασίγνωστου ποδοσφαιριστή, Ζουνιάνιο Περναμπουκάνο ο οποίος τα… έχωσε στους δύο συναδέλφους του: «Στενοχωριέμαι όταν ένας παίκτης ή πρώην παίκτης υποστηρίζει τη δεξιά. Ερχόμαστε από χαμηλά, είμαστε από τον λαό. Πως να πάμε από αυτήν την πλευρά; Πως μπορείς να υποστηρίζεις τον Μπολσονάρο, αδερφέ…».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ποδόσφαιρο

LIVE: Λεβερκούζεν – Άουγκσμπουργκ

LIVE: Λεβερκούζεν – Άουγκσμπουργκ. Παρακολουθήστε live στις 16:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λεβερκούζεν – Άουγκσμπουργκ για την 34η αγωνιστική της Βundesliga.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ σπάνε το απαγορευτικό της ΕΛ.ΑΣ: Συγκέντρωση στην Καμάρα και γιγαντοοθόνη στην Τούμπα (Pic)

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ξεσηκώνονται ενόψει του «τελικού» με τον Άρη προαναγγέλλοντας συγκέντρωση στην Καμάρα με πορεία στο Μακεδονία Παλάς και μετά στην Τούμπα

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Βαριά «καμπάνα» από την UEFA στον ΠΑΟΚ!

Η UEFA έριξε βαρύ χρηματικό πρόστιμο στον ΠΑΟΚ αλλά και ποινή μετακίνησης των φιλάθλων του στο πρώτο εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι της νέας σεζόν.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Πώς έκαναν πιο οικονομικό το ταξίδι τους στην Αθήνα οι οπαδοί της Φιορεντίνα

Αρκετοί οπαδοί της Φιορεντίνα βρήκαν πιο οικονομικούς τρόπους για να έρθουν στην Αθήνα εν όψει του τελικού του Conference League. Μόνο που έχουν να ανέβουν έναν… Γολγοθά πλέον

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Κριστιάνο Ρονάλντο, ο νέος «τεχνικός διευθυντής» της Αλ Νασρ (vids)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να είναι ο απόλυτος σταρ στη Σαουδική Αραβία και να σκοράρει ακατάπαυστα με την Αλ Νασρ, όμως 1,5 χρόνο μετά φαίνεται να έχει αναλάβει και νέο κομβικό ρόλο στον σύλλογο.

Γιώργος Πανταζόγλου
Γιώργος Πανταζόγλου
Γιώργος Πανταζόγλου
Γιώργος Πανταζόγλου

Η Γιουβέντους απέλυσε τον Αλέγκρι εξαιτίας της συμπεριφοράς του στον τελικό του Coppa Italia (pic)

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αποτελεί παρελθόν από τη Γιουβέντους, με τους μπιανκονέρι να παίρνουν αυτή την απόφαση μετά την απρεπή συμπεριφορά του Ιταλού τεχνικού στον τελικό κόντρα στην Αταλάντα

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου – Η Premier League έτοιμη για ρεκόρ γκολ στην ιστορία της

Η Premier League αποτελεί το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο, συνεχώς ανεβαίνει επίπεδα και φέτος γράφεται ιστορία με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία της.

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Παραιτήθηκε ο Τέβες από την τεχνική ηγεσία της Ιντεπεντιέντε

Ραγδαίες εξελίξεις στην Ιντεπεντιέντε καθώς ο τεχνικός της ομάδας, Κάρλος Τέβες. παραιτήθηκε την Παρασκευή (16/5), μετά την ήττα από την Ταγιέρες για το πρωτάθλημα της Αργεντινής

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Για πάντα στην Μπιλμπάο: Ανανέωσε για ακόμα ένα χρόνο με τους Βάσκους ο Ερνέστο Βαλβέρδε (pic)

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε υπέγραψε την μονοετή επέκταση του συμβολαίου του με την Αθλέτικ Μπιλμπάο και θα παραμείνει στον πάγκο των Βάσκων μέχρι το καλοκαίρι του 2025

Σύνταξη ΙΝ
Σύνταξη ΙΝ

Τρεις συλλήψεις για αρχαιοκαπηλία – Έκρυβαν εικόνες Αγίων, ιερά αντικείμενα και αρχαία νομίσματα

Ένα ζευγάρι και μια ηλικιωμένη συνελήφθησαν για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στην Προστασία Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς

Σύνταξη ΙΝ

LIVE: ΑΕΚ – Ολυμπιακός

LIVE: ΑΕΚ – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης ΑΕΚ – Ολυμπιακός για το Game 2 των προημιτελικών των play offs της Stoiximan Basket League. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγούνται 1-0. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Σύνταξη ΙΝ

Μητσοτάκης: Δεν μας σταματάει ούτε η αφρικανική σκόνη – Θα είμαστε οι μεγάλοι νικητές των ευρωεκλογών

«Δεν ξεχνώ ότι ξεκίνησα την πολιτική μου διαδρομή ακριβώς πριν από 20 χρόνια στην τότε ενιαία Β΄ Αθηνών - εσείς τότε με είχατε εκλέξει πρώτο βουλευτή», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα Βριλήσσια

Σύνταξη ΙΝ

Καρκίνος και ενθέματα: Τι δείχνει έρευνα για την προσθετική στήθους

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ, κ. Εξαδάκτυλος, ξεκαθαρίζει αν τα ενθέματα αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του μαστού στις γυναίκες με αφορμή τη νέα προειδοποιητική οδηγία του FDA

Σύνταξη ΙΝ

LIVE: Λεβερκούζεν – Άουγκσμπουργκ

LIVE: Λεβερκούζεν – Άουγκσμπουργκ. Παρακολουθήστε live στις 16:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λεβερκούζεν – Άουγκσμπουργκ για την 34η αγωνιστική της Βundesliga.

Σύνταξη ΙΝ
Όλες οι Ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007