Μανιταροπιτάκια
Εύκολη και πρωτότυπη συνταγή.
Υλικά για 4 μερίδες
5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 πράσο σε ροδέλες
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 σκελίδα σκόρδου (λιωμένη)
700 γρ. μανιτάρια (κομμένα σε φέτες)
1 ξερό θυμάρι (τριμμένο) ή ρίγανη, αν δεν έχουμε θυμάρι
300 ml κρέμα γάλακτος
1 κρόκος αυγού
1 φύλλο σφολιάτας που έχουμε ξεπαγώσει ή δίσκοι σφολιάτας (χρειαζόμαστε περίπου 5 δίσκους)
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
2. Zεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 2 κουταλιές από το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το πράσο για 5΄.
3. Σε άλλο σκεύος, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και μαγειρεύουμε τα μανιτάρια για 7΄ περίπου. Tα προσθέτουμε στο σκεύος με τα πράσα και χύνουμε την κρέμα. Mαγειρεύουμε για 7-8΄, ανακατεύοντας πότε-πότε, μέχρι η κρέμα να πήξει. Tα βγάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το θυμάρι ή τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
4. Mοιράζουμε τη γέμιση σε ατομικά φορμάκια (σουφλέ). Kόβουμε τη σφολιάτα σε κύκλους λίγο μεγαλύτερους από τα φορμάκια.
5. Aλείφουμε λίγο κρόκο αυγού στο στόμιο των σκευών και τοποθετούμε τους δίσκους ζύμης, πιέζοντας για να κλείσουν στο στόμιο. 6. Bάζουμε τα φορμάκια σε σχάρα και ψήνουμε στους 180° C, μέχρι να ροδίσει η ζύμη.
- Γιατί δεν ήταν έκπληξη ο υποβιβασμός του Σιδηρόπουλου
- Συνταγή: Φαλάφελ από παντζάρια και σάλτσα από ταχίνι
- Ουκρανία: Διαπραγματεύσεις επί διαπραγματεύσεων την ώρα που ο Τραμπ «μπούχτισε από τις συναντήσεις»
- Οι ανοιχτές «πληγές» και οι αβεβαιότητες του προϋπολογισμού
- Σώμα και μυαλό: Πέντε ασκήσεις ορισμός της ευεξίας
- Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο και τοπικές βροχές


