Σε ύφεση η φωτιά στην Κέρκυρα
Οι ένοικοι επιστρέφουν αυτή την ώρα στα καταλύματα και τα σπίτια τους μετά την προληπτική εκκένωση
Υπό ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στην περιοχή της Κουλούρας, βορειανατολικά της Κέρκυρας.
Από την εξέλιξη που είχε η φωτιά, λόγω των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, χρειάστηκε να εκκενωθεί προληπτικά ο οικισμός της Βίγγλας, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Κουλούρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από συσσωρευμένα σκουπίδια τα οποία βρίσκονταν για αρκετό καιρό στοιβαγμένα.
Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κέρκυρας, πύραρχος Ανδρέας Ρίζος, εκκενώθηκαν προληπτικά δεκαπέντε σπίτια με τουρίστες. Οι ένοικοι επιστρέφουν αυτή την ώρα στα καταλύματα και τα σπίτια τους, ενώ ο επαρχιακός δρόμος σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Νικολέτα Πανδή, δεν έχει δοθεί ακόμη σε κυκλοφορία λόγω του έντονου καπνού.
Όπως ανέφερε η ίδια στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι υδροφόρες της Περιφέρειας και του δήμου θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας σε επιφυλακή στην περιοχή, με την δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας.
Καταλυτική για τον περιορισμό της φωτιάς ήταν η συμμετοχή, σύμφωνα με τον κ. Ρίζο, των τριών πυροσβεστικών αεροσκαφών «πετζετέλ» από αέρος, καθώς και η εναέρια παρέμβαση του πυροσβεστικού αεροσκάφους το οποίο έφτασε έγκαιρα από τη Θεσσαλονίκη.
- Η βαθμολογία της Euroleague μετά το τέλος της 15ης αγωνιστικής – Σε ποια θέση βρίσκονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
- Ο ράπερ The Game «ζητά συγγνώμη» που αποκάλυψε ότι έχει κοιμηθεί με την Κιμ Καρντάσιαν
- Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 98-85: Κλάιμπερν και Πάντερ «καθάρισαν» στη Βαρκελώνη
- Μποξέρ επιτέθηκε σε γιατρό στο νοσοκομείο Αιγίου
- Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]
- Ίντερ: Ο Μαρότα προανήγγειλε μεταγραφική ηρεμία τον Ιανουάριο

