Μπράουνις με εσπρέσο
Ένα συνοδευτικό για τον καφέ
ΥΛΙΚΑ (για ένα ταψί)
3 μέτρια αβγά
120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
120 γρ. μαύρη ζάχαρη
170 γρ. βούτυρο αγελάδος και λίγο ακόμη, για το σκεύος
80 γρ. πικρή σοκολάτα, 70% περιεκτικότητα σε κακάο
40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, και λίγο ακόμη, για το σκεύος
10 γρ. κακάο, σε σκόνη
5 ml καφέ εσπρέσο
3 γρ. μπέικιν πάουντερ
80 γρ. φουντούκι, χονδροσπασμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάμε τα αβγά με την κρυσταλλική και τη μαύρη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψάκι. Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα και τα ενώνουμε με το μείγμα των αβγών ανακατεύοντας με μία μαρίζ.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε πολύ καλά και στρώνουμε το μείγμα στο ταψί. Ψήνουμε μέχρι να στεγνώσει η επιφάνεια, βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
- Ντόρτμουντ – Παρί Σεν Ζερμέν (1-0) – Το post game του μεγάλου ημιτελικού
- Βγήκαν τα… χριστιανόμετρα πριν την κορύφωση του Θείου Δράματος
- Προϋπολογισμός: Το καθολικό Πάσχα ή η ακρίβεια έριξαν τα φορολογικά έσοδα;
- «Έθισαν τον 13χρονο και τον έκαναν διακινητή»
- «The Asunta Case»: Η αληθινή ιστορία της 12χρονης που δολοφονήθηκε από τους θετούς γονείς της
- Η Οικονομική Υστέρηση της Ελλάδας και η Ευρωζώνη