Σαν «βόμβα» έσκασε στον κόσμο του ΝΒΑ το αίτημα του Τζίμι Μπάτλερ να αποχωρήσει με ανταλλαγή από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς.

Ο 29χρονος φόργουορντ/γκαρντ των «λύκων» δεν είχε τις καλύτερες σχέσεις με τους ιθύνοντες του franchise, ενώ και η «χημεία» του με το άλλο αστέρι της ομάδας, Κάρλ Άντονι Τάουνς βρισκόταν σε οριακό σημείο.

Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ομάδα της Μινεάπολις το οποίο λήγει το επόμενο καλοκαίρι, με τον ίδιο να διατηρεί επιλογή ανανέωσης για ακόμα έναν χρόνο.

Μετά από συνάντηση με τον προπονητή της ομάδας, Τομ Τιμποντό αλλά και τα μέλη της διοίκησης, ο ικανότατος two-way γκαρντ ξεκαθάρισε πως επιθυμεί την αλλαγή «τοπίου».

Μάλιστα οι τρεις επιθυμητοί προορισμοί του Μπάτλερ είναι οι Μπρούκλιν Νέτς, οι Λος Άντζελες Κλίπερς ή οι Νιού Γιόρκ Νικς, ομάδες που θα μπορέσουν να του προσφέρουν max συμβόλαιο.

Την περασμένη σεζόν είχε κατά μέσο όρο 22.2 πόντους, 5.3 ριμπάουντ, 4.9 ασίστ και 2 κλεψίματα ανά 36.7 λεπτά συμμετοχής και αποτελούσε τον κορυφαίο παίκτη των Τίμπεργουλβς.