Τηγανητές ντομάτες
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το τριμμένο τυρί με γιαούρτι ή φέτα. Σε αυτήν την περίπτωση προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο ή βασιλικό.
Υλικά για 4 άτομα
4 ντομάτες, μέτριες, ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση και έπειτα σε χοντρές φέτες
2 κ.σ. καλαμποκάλευρο
έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
4 κ.σ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες βουτώντας τες για μισό με ένα λεπτό (ανάλογα με το πόσο ψιλόφλουδες ή χοντρόφλουδες είναι) σε νερό που βράζει. Τις ξεφλουδίζουμε και τις αφήνουμε με την κομμένη πλευρά πάνω σε μία σχάρα να στραγγίσουν. Τις κόβουμε σε χοντρούτσικες φέτες του μισού εκατοστού περίπου. Ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο σ’ενα μεγάλο πιάτο ή ταψάκι. Πανάρουμε τις ντομάτες στο καλαμποκάλευρο. Σ΄ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο (πρέπει να είναι περίπου σε ύψος ενός εκατοστού) και τηγανίζουμε τις ντομάτες 5 λεπτά από την κάθε πλευρά. Τις βάζουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει το λάδι. Τις απλώνουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε κάθε ντομάτα με μία κουταλιά κεφαλογραβιέρα. Τις σερβίρουμε ζεστές με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
- Λουτσέσκου: «Παλέψαμε και σηκωθήκαμε ξανά – Πολύ σημαντικός ο βαθμός»
- Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Επίκειται ανατροπή της απαγόρευσης κινητήρων εσωτερικής καύσης
- ΕΚΠΑ: Ψηφιακή πλατφόρμα με τα ιστορικά πλημμυρικά δεδομένα σε όλη την Ελλάδα
- Η περιουσία της Σόφι Κινσέλα: Πώς η «βασίλισσα της ρομαντικής κομεντί» έχτισε μια αυτοκρατορία εκατομμυρίων
- Πιερρακάκης: Στο «τιμόνι» και του ESM μετά την προεδρία του Eurogroup
- Επέστρεψε στις νίκες η Φιορεντίνα (2-1), ισοπαλία στη Σουηδία για την ΑΕΚ Λάρνακας (1-1) – Η βαθμολογία του Conference (pic)
