Ένα «εξηπλωμένος μικρός κύων» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Έως τις 21 Οτκωβρίου 2018
Το Αθέατο Μουσείο είναι η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών.
Μετά από 16 θαυμάσια αντικείμενα που παρουσιάστηκαν τις τρεις προηγούμενες χρονιές, το Αθέατο Μουσείο υποδέχεται τον εξηπλωμένο μικρό κύνα. Πρόκειται για την μικρή μαρμάρινη σαρκοφάγο ρωμαϊκών χρόνων με την ολόγλυφη μορφή ενός μικρού σκύλου στο κάλυμμά της, που αποτελεί ένα σπάνιο ταφικό μνημείο. Οεξηπλωμένος μικρός κύων εντοπίστηκε το χειμώνα του 1937 στον Εθνικό Κήπο της Αθήνας και μεταφέρθηκε στις αποθήκες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Το έργο αναδύθηκε για πρώτη φορά την Δευτέρα 30 Ιουλίου στην «αίθουσα του βωμού» (αιθ.34) για να παραμείνει εκεί ως την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018. Η έκθεσή του στο Αθέατο Μουσείο πλαισιώνει την περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, «Αδριανός και Αθήνα. Συνομιλώντας με έναν ιδεατό κόσμο», που εγκαινιάστηκε στις 28 Νοεμβρίου 2017 και θα διαρκέσει για ένα έτος.
Από τον Αύγουστο ως τον Οκτώβριο του 2018, οι αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες και κάνουν μαζί τους έναν μαγικό περίπατο στην αρχαία Αθήνα,για να γνωρίσουν τις συνήθειες των κατοίκων της και την αμείωτη αγάπη τους για τα ζώα συντροφιάς.
- Νέα σελίδα για το λαογραφικό μουσείο του δήμου Ορεστιάδας
- Διαθεσιμότητα να υποδεχτεί εγκαυματίες από το Κραν Μοντανά υπέβαλε η Ελλάδα
- Ποιοι θα πληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
- Εταιρεία του Τραμπ λανσάρει νέο κρυπτονόμισμα – Μπίζνες παράλληλα με την προεδρία
- Το ζεϊμπέκικο, το ντουέτο και ο Φρανκ Σινάτρα: Ο Νίκος Αλιάγας και ο Αντώνης Ρέμος έκαναν μαζί Πρωτοχρονιά στη σκηνή
- Χανιά: Έπεσε η κεραία της ΕΡΤ στην περιοχή της Σούδας – Καταγγελίες για δολιοφθορά



