Το τέλος του μνημονίου σηματοδοτεί το τέλος μιας ολόκληρης εποχής. Η χώρα μπαίνει σε μια φάση κανονικότητας κερδίζοντας βαθμούς ελευθερίας, αναπτύσσεται ξανά, υπάρχει σχέδιο για την επόμενη ημέρα. Ζητούμενο για εμάς είναι να κινηθούμε σε μια προοδευτική κατεύθυνση δημιουργώντας τις κατάλληλες και απαραίτητες πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες, αναφέρει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής».

Στο πλαίσιο αυτό, και προκειμένου να επιτευχθούν βιώσιμοι και όχι «τεχνητά φουσκωμένοι» υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, ο κ. Λιάκος επισημαίνει ότι αλλάζει το παραγωγικό πρότυπο και ότι στο εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο «συντονίζουμε τις αναπτυξιακές προτεραιότητες σε κλαδικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο με τους πόρους, τα κίνητρα και τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, διαμορφώνοντας ένα φιλικό περιβάλλον για την προσέλκυση επενδύσεων».

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της συνέντευξης του Δημήτρη Λιάκου στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής».