Υλικά

3 μεγάλα αυγά
3/4 κούπας ελαιόλαδο
2 κούπες ζάχαρη
1 κεσέ γιαούρτι
3,5 κούπες αλεύρι
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι σόδα
1/2 κούπα χυμό λεμονιού
2 κουταλιές ξύσμα λεμονιού
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι.

Βάλτε σε μπολ το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη , το ξύσμα λεμονιού και τα αυγά και χτυπήστε με το μίξερ χεριού μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέστε το γιαούρτι και συνεχίστε το χτύπημα έως ότου αναμειχθεί κι αυτό.

Διαλύστε τη σόδα στο χυμό και προσθέστε στο μείγμα.

Στο τέλος προσθέστε και το αλεύρι και χτυπήστε για να ενσωματωθεί και να έχετε έναν πηχτό χυλό.

Αδειάστε σε φόρμα 28 νούμερο ή σε δύο μικρότερες καλολαδωμένες και αλευρωμένες αν είναι μεταλλικές (αν είναι σιλικόνης δε χρειάζεται).

Ψήστε το κέικ για 1 ώρα περίπου στη μεσαία σχάρα, αν το βάλετε σε δύο φόρμες. Αν το βάλετε σε μία, πιθανόν χρειάζεται ένα δεκάλεπτο ακόμη (γύρω στα 70 λεπτά). Τρυπήστε με ένα μαχαίρι το κέικ και δείτε αν βγαίνει καθαρό.

Αφήστε να σταθεί για ένα δεκάλεπτο μέσα στη φόρμα. Βγάλτε το από τον φούρνο και αναποδογυρίστε σε πιατέλα.

Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.