Με άνοδο άνοιξε το Χρηματιστήριο την Πέμπτη
Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στη συνεδρίαση του Eurogroup
Ήπιες ανοδικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου. Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στη συνεδρίαση του Eurogroup και οι επενδυτές αναμένουν ιδιαίτερα τα μέτρα που θα ληφθούν για το χρέος. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 769,70 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,50%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,55 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,58%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,30%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Τιτάν (+2,08% στα 22,100 ευρώ), της Σαράντης (+1,93% στα 7,380 ευρώ), των ΕΛΠΕ (+1,82% στα 7,280 ευρώ), της Aegean Airlines (+1,50% στα 8,780 ευρώ) και της ΔΕΗ (+1,37% στα 2,0780 ευρώ).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Fourlis (-0,83% στα 5,950 ευρώ), της Πειραιώς (-0,46% στα 3,000 ευρώ) και της Μυτιληναίος (-0,23% στα 8,670 ευρώ).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (+1,43%) και των Τηλεπικοινωνιών (+1,18%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Εμπορίου (-1,35%) και της Υγείας (-0,43%). Ανοδικά κινούνται 38 μετοχές, 13 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:CPI +11,67% και Unibios +4,55%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές:Νηρεύς -10,12% και ΣΕΛΟΝΤΑ -8,06%.
- Ολοκληρώθηκε η αποχώρηση των ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας – Άφησαν «φέσι» 260 εκατ. δολαρίων
- Σύνοδος κορυφής – ΕΕ: Οι αποφάσεις για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, τη Γροιλανδία και την Αρκτική
- Ο Τραμπ δηλώνει ότι «μεγάλη δύναμη» του στρατού των ΗΠΑ κινείται προς το Ιράν
- Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Ανάγκη να διατηρηθούν οι ευρωατλαντικές σχέσεις σε «λειτουργικό» επίπεδο
- Η ΕΕ χαιρετίζει την απόφαση Τραμπ για τους δασμούς – Εκφράζει «σοβαρές αμφιβολίες» για το Συμβούλιο Ειρήνης
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 1 νεκρός και 20 τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας









