Με «σπασμένα φρένα» στον τελικό ο Ναδάλ
Για ενδέκατη φορά στον τελικό του Ρολάν Γκαρός ο Ράφαελ Ναδάλ
Έτοιμος να (ξανά)γράψει ιστορία είναι ο Ράφαελ Ναδάλ. Ο απόλυτος τενίστας στις χωμάτινες επιφάνειες ήταν ασυγκράτητος απέναντι στον Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο (νο 5) και επικρατώντας με 3-0 σετ πέρασε στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.
Ο Ντελ Πότρο κατάφερε να μείνει ανταγωνιστικός μόνο στο πρώτο σετ. Εκεί οι δύο τενίστες «αντάλλαζαν» γκέιμς (4-4), προτού ο Ναδάλ κάνει το μπρέικ στο σερβίς του Αργεντινού και κατακτήσει το πρώτο σετ με 6-4.
Στη συνέχεια ο Ισπανός ανέβασε ακόμη περισσότερο την απόδοσή του και σε συνδυασμό με τη δυσκολία του Ντελ Πότρο να απαντήσει, κατέκτησε εύκολα τα δύο επόμενα σετ με 6-1 και 6-2, παίρνοντας τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό του Ρολάν Γκαρός.
Την ίδια ώρα ο Ντόμινικ Τιέμ (νο 8) επικράτησε με 3-0 (7-5, 7-6, 6-1)σετ του Μάρκο Τσετσινάτο (νο72) και πέρασε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό Γκραν Σλαμ.
Έτσι, o κορυφαίος τενίστας στον κόσμο την Κυριακή (8/6) θα υπερασπιστεί τον τίτλο του στον τελικό του Γαλλικού Όπεν απέναντι στον Αυστριακό, ενώ παράλληλα θα προσπαθήσει να κρατήσει το «απόλυτο» σημειώνοντας 11 κατακτήσεις σε 11 συμμετοχές του στον τελικό της διοργάνωσης.
- Άλμπα Βερολίνου – ΑΕΚ 88-93: Νίκησε στην παράταση και στους «8» θα έχει πλεονέκτημα έδρας
- Gothenburg: Υποχωρεί η Ελλάδα στον Δείκτη Φιλελεύθερης Δημοκρατίας – Έχασε τρεις θέσεις σε ένα χρόνο
- Περιστέρι Betsson – ΠΑΟΚ 88-80: «Γλυκιά» ήττα για τον «δικέφαλο» και πρόκριση στους «4» FIBA Europe Cup (vid)
- Νέα Μάκρη: Η στιγμή των πυροβολισμών μεταξύ Τούρκων μαφιόζων – Βίντεο ντοκουμέντο
- Όταν ο Τιμοτέ Σαλαμέ έκανε μπαλέτο: Βίντεο-ντοκουμέντο και ένα χαμένο από αλαζονεία Όσκαρ
- Βενεζουέλα: Απομακρύνθηκε ο επί 12 χρόνια υπουργός Άμυνας





