
Γιούνκερ: Αξιοσημείωτα επιτεύγματα στην Ελλάδα, χάρη στις θυσίες του λαού
Ο κ.Γιούνκερ είπε ότι η Ελλάδα υπεραποδίδει στην επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων, προσθέτοντας πως απομένουν ακόμα πολλά να γίνουν
Tην πεποίθηση ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σύντομα με επιτυχία εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας σήμερα στο Οικονομικό Φόρουμ των Βρυξελλών.
Ο κ.Γιούνκερ είπε ότι η Ελλάδα υπεραποδίδει στην επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων, προσθέτοντας πως απομένουν ακόμα πολλά να γίνουν. Τόνισε πως πιστεύει στην επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος σύντομα και υπογράμμισε την αξιοσημείωτη πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη χώρα, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού.
Εξάλλου, σχετικά με την Ιταλία, ανέφερε ότι είναι μια χώρα η οποία αξίζει σεβασμό και εμπιστοσύνη, γιατί έχει κάνει πολλά για το χτίσιμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπληρώνοντας πως «η θέση της Ιταλίας είναι στην καρδιά της Ευρώπης».
Μιλώντας για τη οικονομική και νομισματική ένωση, ο κ.Γιούνκερ είπε ότι θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τη δημιουργία του ενιαίου νομίσματος τονίζοντας ότι το ευρώ «δεν διαιρεί την Ευρώπη», αλλά την «προστατεύει». Επισήμανε πως το ευρώ δεν ενώνει μόνο τις ευρωπαϊκές οικονομίες, αλλά και τους Ευρωπαίους πολίτες, για να υπογραμμίσει ότι η οικονομία της ευρωζώνης αποτελεί το 85% της οικονομίας της ΕΕ.
Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της ΕΕ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε την ανάγκη να ολοκληρωθεί η οικονομική αρχιτεκτονική της ΟΝΕ και η τραπεζική ένωση. Παράλληλα, έδωσε έμφαση στην ψηφιακή ένωση και στην ανάγκη να εφαρμοστεί ο πυλώνας των κοινωνικών δικαιωμάτων.
- Τι αποτυπώνει η απότομη άνοδος των αποδόσεων στα ομόλογα – Καμπανάκι για το ελληνικό χρέος
- Euroleague: «Οι X-Factors που θα κρίνουν το Final Four της Αθήνας»
- Ιράν: «Οριακή» η κατάσταση, λέει ο Τραμπ – Συνεχίζονται οι συνομιλίες
- Φρίντα Κάλο: «Beyond the Icon Immersive Athens» στον Ελληνικό Κόσμο
- Αποδράσεις στο Αιγαίο με τη Blue Star Ferries: Όταν κάθε διαδρομή γίνεται η ομορφότερη ανάμνηση
- ΠΑΣΟΚ: Οι διαρροές για τις υποκλοπές, ο φάκελος Ανδρουλάκη και τα αναπάντητα ερωτήματα





