Αύξηση 9,6% για την ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου τον Απρίλιο
Με σημαντική αύξηση έκλεισε ο Απρίλιος για την ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου η οποία για το πρώτο τετράμηνο καταγράφει άνοδο 2,7%.
Με αύξηση 9,6% η οποία ερμηνεύεται από τον ACEA ως «ισχυρό δείγμα επιστροφής στην ανάπτυξη» μετά τον καθοδικό Μάρτιο, έκλεισε η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου τον Απρίλιο οπότε στη Γηραιά Ήπειρο ταξινομήθηκαν συνολικά 1.360.273 αυτοκίνητα.
Όλες οι παραδοσιακά μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές αυτοκινήτου, κατέγραψαν θετικό πρόσημο τον Απρίλιο, με την ισπανική να εμφανίζει αύξηση 12,3%, τη βρετανική 10,4%, τη γαλλική 9%, τη γερμανική 8% και την ιταλική 6,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017.
Συνεπικουρούμενων των ενθαρρυντικών μεγεθών του Απριλίου, η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου κατέγραψε αύξηση και για το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου η οποία διαμορφώνεται σε 2,7%. Σε απόλυτα μεγέθη στην Ευρώπη έχουν ταξινομηθεί συνολικά από την αρχή της χρονιάς 5.478.442 μονάδες.
Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις του «club» των ισχυρών, για το παραπάνω διάστημα, οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων κατέγραψαν άνοδο 11% στην Ισπανία και 5% στη Γερμανία, 4,4% στη Γαλλία και οριακή αύξηση στην ιταλική αγορά ενώ η βρετανική αγορά με φόντο τους κραδασμούς του Brexit κατέγραψε αρνητικό πρόσημο -4.4%.
- Τα «αμείλικτα ερωτήματα» για την προεκλογική καμπάνια της ΝΔ – Στη Βουλή πάει η Γεροβασίλη την αποκάλυψη της Haaretz
- Αυτός είναι ο 49χρονος βαρυποινίτης που δολοφονήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού
- «Πάντα ήθελα να κάνω τις γυναίκες όμορφες» – O Βαλεντίνο για την επανάσταση του Valentino, μια προφορική ιστορία σαγήνης
- Καραμπόλα περισσότερων από 100 αυτοκινήτων στο Μίσιγκαν – Οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στα οχήματα
- Συρία: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη Σαντάντι, μετά την απόδραση μελών του Ισλαμικού Κράτους
- Μαρόκο: Βασιλική υποδοχή για τα «λιοντάρια του Άτλαντα»


