Λαβρόφ: «Βλασφημία» να παραλληλίζονται οι άμαχοι με τρομοκράτες
Ο ρώσος υπουργός ζήτησε, επίσης, να υπάρξει «απευθείας διάλογος» μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων για το καθεστώς της Ιερουσαλήμ
«Βλασφημία» χαρακτήρισε τον παραλληλισμό των ειρηνικών διαδηλωτών στη Λωρίδα της Γάζας με τρομοκράτες, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.
«Είναι μια βλάσφημη δήλωση, με στόχο να αποφευχθεί μια σοβαρή συζήτηση για τα προβλήματα στη Μέση Ανατολή» είπε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με την υπουργό Εξωτερικών του Ισημερινού, Μαρία Φερνάντα Εσπινόσα.
Την Τρίτη, η πρέσβειρα του Ισραήλ στο Βέλγιο, Σιμόνα Φράνκελ, χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τα θύματα στη Γάζα, διαβεβαιώνοντας ότι η αντίδραση του ισραηλινού στρατού δεν ήταν δυσανάλογη.
Χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στη Γάζα «έντονα ανησυχητική» ο Λαβρόφ κατηγόρησε «εξτρεμιστικές ομάδες» ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν «αμάχους κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων οι οποίες κινδυνεύουν πασιφανώς να εξελιχθούν σε συγκρούσεις».
Ο ρώσος υπουργός ζήτησε, επίσης, να υπάρξει «απευθείας διάλογος» μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων για το καθεστώς της Ιερουσαλήμ.
«Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε κάθε αναγκαία βοήθεια» για να ξεκινήσει ένας τέτοιος διάλογος» πρόσθεσε.
- Τα ΗΑΕ αναφέρουν ότι η πυρκαγιά σε εγκατάσταση πετρελαίου στο Αμπού Ντάμπι τέθηκε υπό έλεγχο
- Ο στρατός του Ισραήλ λέει πως σκότωσε δεκάδες μαχητές της Χεζμπολά στον νότιο Λίβανο
- Η Γερμανία δεν συμμετέχει σε αυτόν τον πόλεμο και δεν επιθυμούμε να συμμετάσχουμε, δήλωσε ο Μερτς
- Γιορτή σήμερα 15 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Πόλεμος με το Ιράν: Πώς μπορεί να αυξήσει τις τιμές στα ράφια των αμερικανικών καταστημάτων
- Ρεάλ Μαδρίτης – Έλτσε 4-1: Στο -1 από την κορυφή η «Βασίλισσα», γκολ από τα 70 μέτρα ο Γκιουλέρ (vids)




