Το άγαλμα και ο πρεσβευτής
Η αντιπαράθεση για το άγαλμα του Τρούμαν
Τελικά, υπάρχουν πολλά εμφυλιακά απωθημένα στη χώρα. Το συμπεραίνω γιατί είχαμε συνέχεια στην αντιπαράθεση για το άγαλμα του Τρούμαν.
Αφού δυνάμεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, σύμφωνα με τον «Μικροπολιτικό» των ΝΕΩΝ, προσπάθησαν να το γκρεμίσουν, ο αμερικανός πρεσβευτής Τζέφρι Πάιατ όπως ξέρετε φωτογραφίστηκε εκεί και έπειτα τιτίβισε:
«Μόλις επέστρεψα από το όρος Άθως , πέρασε να ελέγξω το άγαλμα του Χάρι Τρούμαν – ένα σύμβολο της συμμαχίας μεταξύ ΗΠΑ – Ελλάδος και μια υπενθύμιση για τη γενναιοδωρία του αμ ερικανικού λαού στη διάρκεια των πιο σκοτεινών ημερών της Ελλάδας».
Οι του Περισσού, λοιπόν, μαθαίνω πώς ερμήνευσαν αλλιώς την παραπάνω κίνηση. Θεωρούν πώς η αναμενόμενη επέμβαση της Αστυνομίας μετά την πράξη τους δεν είχε απλώς εντολοδόχο την κυβέρνηση αλλά είχε και αμερικανική συμβολή, ενώ μιλούν ευθέως για συνεργασία κυβέρνησης και πρεσβειών .
- Ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει σύγκληση του «Συμβουλίου Ειρήνης» για τη Γάζα στις 19 Φεβρουαρίου
- Όλες οι αλλαγές στις εισφορές για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες
- Γίνε μάστερ της ηρεμίας – Πώς να κρατήσεις το στρες υπό έλεγχο
- Βελτιωμένος ο καιρός το Σάββατο: Άνοδος της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη – Πού θα βρέξει
- Μπλόκο σε πωλήσεις και ενοικιάσεις παλαιών κατοικιών
- Το μάθημα των Αζτέκων: Πώς η εξουσία του φόβου και του εξαναγκασμού οδηγεί στην κατάρρευση


