
Παρουσίαση του 6ου τόμου του Ιστορικού Λεξικού της Ακαδημίας Αθηνών
Το λεξικό κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2016, στο πλαίσιο μιας ημερίδας για την ελληνική λεξικογραφία και η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 23 Απριλίου, στις 17:30, στο Μέγαρο της Ακαδημίας Αθηνών
To Κέντρο Ερεύνης των Νεοελληνικών Διαλέκτων και Ιδιωμάτων – ΙΛΝΕ της Ακαδημίας Αθηνών θα παρουσιάσει το νέο, 6ο, τόμο του Ιστορικού Λεξικού της Νέας Ελληνικής, που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2016, στο πλαίσιο μιας ημερίδας για την ελληνική λεξικογραφία, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 23 Απριλίου, στις 17:30, στο Μέγαρο της Ακαδημίας Αθηνών (Πανεπιστημίου 28 και Σίνα).
Στην ημερίδα συμμετέχουν ο καθηγητής Erich Trapp (Lexikon zur Byzantinischen Gräzität της Αυστριακής Ακαδημίας Επιστημών), ο καθηγητής Ιωάννης Καζάζης (Λεξικό της Μεσαιωνικής Ελληνικής Δημώδους Γραμματείας 1100-1669 του Ε. Κριαρά, Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας) και ο καθηγητής Χριστόφορος Χαραλαμπάκης (Χρηστικό Λεξικό της Νεοελληνικής Γλώσσας της Ακαδημίας Αθηνών). Θα ακολουθήσουν σύντομες παρουσιάσεις σχετικά με το έργο του ΙΛΝΕ από την αρχισυντάκτη, Χ. Μπασέα-Μπεζαντάκου, και τους υπόλοιπους συντάκτες του έκτου τόμου του ΙΛΝΕ.
- Ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός για Τζόουνς και Παναθηναϊκό – Επιβεβαίωσε την προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ
- Κεφαλονιά: Πλήθος κόσμου έξω από τα δικαστήρια – Αναμένεται η απόφαση για τους τρεις κατηγορούμενους μετά τις απολογίες τους
- Αρβανίτης: Η κτηνοτροφία και η οικονομία της Λέσβου καταστρέφονται
- Ο πρόεδρος Αούν προχώρησε σε διάγγελμα με αιχμές εναντίον του Ιράν και της Χεζμπολάχ
- «Έγδυσαν» πανάκριβη Porsche στο Λος Άντζελες – Δεν πίστευε στα μάτια του ο ιδιοκτήτης
- LIVE: Ίντερ – Κάλιαρι

