
Νέα συμφωνία με την Ελλάδα και όχι Μνημόνιο ζητά ο Μοσκοβισί
Ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί τόνισε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί μια νέα διευθέτηση με τους εταίρους και πιστωτές της, αφού τερματιστεί το πρόγραμμα στήριξης, προκειμένου να τηρηθούν οι μεταρρυθμίσεις
Μια νέα συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαίων εταίρων και πιστωτών της προανήγγειλε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί.
Όπως τόνισε μιλώντας στο Peterson Institute of International Affairs στην Ουάσινγκτον, ο κ. Μοσκοβισί, θα χρειαστεί μια συμφωνία που θα υποστηρίζει τη συνέχιση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων που έχουν υιοθετηθεί, καθώς και τη συνέχιση της ορθής δημοσιονομικής πολιτικής».
Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως δεν θα πρέπει να είναι ένα «μεταμφιεσμένο νέο πρόγραμμα». «Αυτό που θέλουμε, είναι να γίνει η Ελλάδα μια κανονική οικονομία πάλι, πλήρως υπεύθυνη για τις δικές της υποθέσεις, και σταθερά αγκυροβολημένη στην καρδιά της ευρωζώνης» συμπλήρωσε.
Παράλληλα, ο κ. Μοσκοβισί, επανέλαβε πως η χώρα μας θα πρέπει να ολοκληρώσει και άλλες προϋποθέσεις, πέραν της συμφωνίας με τους πιστωτές, όπως η ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης και ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
- Παρίστανε τον ασφαλιστή και εξαπατούσε ηλικιωμένους – Τους αποσπούσε χρήματα και χρυσαφικά
- Μάντσεστερ Σίτι – Μπρέντφορντ 3-0: Στο «κυνήγι» της Άρσεναλ με «τριάρα» οι «Πολίτες»
- Γιατί όλο και περισσότεροι τουρίστες στρέφονται προς τα ψυχρά κλίματα αυτό το καλοκαίρι
- Αναφορές για βάση ειδικών αποστολών του Ισραήλ σε έρημο του Ιράκ – Επιτέθηκαν σε μη εμπόλεμα μέρη
- Αντζελίνα Τζολί εναντίον Μπραντ Πιτ σημειώσατε 1 – Δικαστικό μπλόκο στον λυσσαλέο πόλεμο των ροζέ
- Από την πανούκλα μέχρι τον Χανταϊό: Οι πλωτές καραντίνες και η μακρά ιστορία των κρίσεων στη θάλασσα





