Ρεβίθια με γεμιστή πανσέτα
Το ψήσιμο στη γάστρα μαζί με την πανσέτα θα δώσει στα ρεβίθια ωραίο χύλωμα και καπνιστή γεύση
Αποβραδίς μουλιάζω 500 γρ. ρεβίθια σε μπασίνα με κρύο νερό. Αλατίζω 1 πανσέτα του 1 κιλού με χονδρό αλάτι και την αφήνω στο ψυγείο.
Το απόγευμα της επομένης ξεπλένω τα ρεβίθια και το κρέας με κρύο νερό.
Με ένα μακρύ μαχαίρι κάνω μια σχισμή στα πλάγια της πανσέτας, ώστε να σχηματιστεί μια «τσέπη».
Ετοιμάζω τη γέμιση της πανσέτας: σε 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, σοτάρω 1 πράσο σε ροδέλες, 1 χούφτα καρύδια, χονδροκομμένα, και 5-6 φέτες πορτοκάλι κονφί (ή γλυκό του κουταλιού), κομμένο σε μπαστουνάκια.
Κρατάω στην άκρη λίγο από το σιρόπι.
Ζεματίζω 5-6 σκελίδες σκόρδο και τις προσθέτω στη γέμιση.
Γεμίζω την πανσέτα και αλατοπιπερώνω.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
- Ντόρτμουντ – Παρί Σεν Ζερμέν (1-0) – Το post game του μεγάλου ημιτελικού
- Βγήκαν τα… χριστιανόμετρα πριν την κορύφωση του Θείου Δράματος
- Προϋπολογισμός: Το καθολικό Πάσχα ή η ακρίβεια έριξαν τα φορολογικά έσοδα;
- «Έθισαν τον 13χρονο και τον έκαναν διακινητή»
- «The Asunta Case»: Η αληθινή ιστορία της 12χρονης που δολοφονήθηκε από τους θετούς γονείς της
- Η Οικονομική Υστέρηση της Ελλάδας και η Ευρωζώνη