Drone-πυροσβέστης φιλοδοξεί να σώζει ανθρώπινες ζωές
Η εταιρεία Aerones που εδρεύει στην Λετονία δημιούργησε ένα μεγάλου μεγέθους αυτόνομο ιπτάμενο όχημα το οποίο έχει πολλές δυνατότητες.
Η εταιρεία Aerones που εδρεύει στην Λετονία δημιούργησε ένα μεγάλου μεγέθους αυτόνομο ιπτάμενο όχημα το οποίο έχει πολλές δυνατότητες. Το drone αυτό έχει την ικανότητα να ρίχνει νερό με μια μάνικα και έτσι να μετατρέπεται σε πυροσβέστη αλλά και καθαριστή.
Το drone αυτό θα βοηθά στο να σβήνουν φωτιές σε σημεία που δεν μπορούν να φτάσουν οι πυροσβέστες όπως στα τελευταία πατώματα ψηλών κτιρίων ή σε δύσβατα σημεία.
Επίσης, θα μπορεί να ρίχνει νερό σε ανεμογεννήτριες που έχουν πιάσει πάγο για να συνεχίσουν να λειτουργούν αλλά να ρίχνει και νερό σε μεγάλα κτίρια για λόγους καθαρισμού.
Μπορεί επίσης να απεγκλωβίζει και να μεταφέρει σε ασφαλές σημείο ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο π.χ μέσα σε χαλάσματα ή μέσα στην θάλασσα.
Θεόδωρος Λαΐνας
in.gr
- Τσουκαλάς για Μαρινάκη: Ο σεβασμός στη δικαιοσύνη δεν είναι σημαία ευκαιρίας να την υψώνουν ευκαιριακά οι προπαγανδιστές του Μαξίμου
- Η ΠΑΕ Άρης ανακοίνωσε επίσημα τη λύση της συνεργασίας της με τον Μανόλο Χιμένεθ
- Νάπολη: Τέσσερις συλλήψεις για απάτη της Καμόρα σε νοσοκομείο – Σκηνοθετούσε τροχαία για να κλέβει ασφάλιστρα
- Γενεύη: Συνεχίζονται οι πολύωρες συνομιλίες Ουάσινγκτον και Τεχεράνης – Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να καταλήξουν σε συμφωνία;
- Σκόραρε ξανά ο Τεττέη και 1-0 ο Παναθηναϊκός στην Τσεχία (vid)
- «Υπάρχουν και πράγματα που θέλω να τα ξεχνάω»: Ο Οδυσσέας Σταμούλης παραδέχτηκε ότι δεν βλέπει «Δύο Ξένοι» σε επανάληψη

