Αναβολή για τις 15 Μαρτίου (15:30) πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης του ΠΑΟΚ από τον αθλητικό δικαστή της Super League. Αιτία στάθηκε η πρόσθετη παρέμβαση του Ολυμπιακού, που ζήτησε να ασκηθεί δίωξη στον «Δικέφαλο» με βάση τα άρθρα 4α και 4β του πειθαρχικού κώδικα, τα οποία μπορούν να επιφέρουν ποινή αφαίρεσης βαθμών.

Οι «ερυθρόλευκοι» υπέβαλαν, επίσης, καταγγελία-αίτηση προς τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ, προκειμένου να ζητηθεί από το «Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων» η καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν στο στάδιο των «Ζωσιμάδων» από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, στον αγώνα πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η νομική υπεράσπιση της μακεδονικής ομάδας χαρακτήρισε «καταχρηστική και παρελκυστική» την παρέμβαση της πειραϊκής ομάδας, ζητώντας από το πρωτοβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο της διοργανώτριας αρχής να την κηρύξει απαράδεκτη.

Αναβολή και για τον Ολυμπιακό

Αναβολή για την 1η Μαρτίου (17:30) πήρε η εκδίκαση της έφεσης της ΠΑΕ Ολυμπιακός από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, για την ποινή που επιβλήθηκε στον πρωταθλητή από τον αθλητικό δικαστή της Λίγκας για τα επεισόδια στο «Γ. Καραϊσκάκης», μετά τη λήξη του αγώνα με την ΑΕΚ.

Η αναβολή ζητήθηκε (και δόθηκε) επειδή ο νομικός εκπρόσωπος της πειραϊκής ομάδας, Αργύρης Λίβας, δήλωσε κώλυμα, καθώς εκείνη την ώρα βρισκόταν στη Super League για να καταθέσει την πρόσθετη παρέμβαση των «ερυθρολεύκων», στη δίωξη που έχει ασκηθεί εις βάρος του ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός έχει τιμωρηθεί πρωτοδίκως με αφαίρεση τριών βαθμών, δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών (έχει εκτίσει τη μία) και πρόστιμο 90.000 ευρώ.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ