
«False alarm» Ιαπωνίας για εκτόξευση πυραύλου από Β.Κορέα
Προειδοποίηση κατά λάθος ανάρτησε στον ιστότοπό της η δημόσια τηλεόραση της Ιαπωνίας για εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, καλώντας τους κατοίκους να σπεύσουν σε καταφύγια. Λίγα λεπτά αργότερα, ωστόσο, το κανάλι έσπευσε να διορθώσει το λάθος.
Προειδοποίηση κατά λάθος ανάρτησε στον ιστότοπό της η δημόσια τηλεόραση της Ιαπωνίας για εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, καλώντας τους κατοίκους να σπεύσουν σε καταφύγια.
Λίγα λεπτά αργότερα, ωστόσο, το κανάλι έσπευσε να διορθώσει το λάθος.
«Φαίνεται ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν πύραυλο. Καταφύγετε στο εσωτερικό κτιρίων ή στο μετρό», έγραφε η προειδοποίηση που αναρτήθηκε στις 18.55 τοπική ώρα (11.55 ώρα Ελλάδας) στον ιστότοπο της δημόσιας τηλεόρασης.
Πέντε λεπτά αργότερα το κανάλι NHK έκανε λόγο για λάθος συναγερμό και ζήτησε συγγνώμη, χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις.
Η νέα αυτή λανθασμένη προειδοποίηση σημειώνεται λίγες μόλις ημέρες μετά τον συναγερμό που σήμανε στη Χαβάη, όταν στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων στάλθηκε επίσημο μήνυμα που αναφερόταν σε απειλή από τη Βόρεια Κορέα. Χρειάστηκε να περάσουν 40 λεπτά για να «διορθωθεί» το λάθος.
Στις αρχές Ιανουαρίου εκατομμύρια κάτοικοι του Τόκιο έλαβαν στα κινητά τηλέφωνά τους ένα μήνυμα που τους προειδοποιούσε για ισχυρό σεισμό – και σε αυτήν την περίπτωση ήταν λάθος που προκλήθηκε πιθανότατα από το γεγονός ότι είχαν σημειωθεί σχεδόν ταυτόχρονα δύο μικρές σεισμικές δονήσεις στην Ιαπωνία.
ΑΠΕ/Γαλλικό,in.gr
- Η αντίδραση των γατιών σε Roller Coaster που ξεκίνησε να κατακτά το διαδίκτυο [βίντεο]
- Αμερικανός γιατρός που εργάζονταν στο Κονγκό βρέθηκε θετικός στον Έμπολα
- Ποιοι είναι οι δράστες του φονικού στο τζαμί στο Σαν Ντιέγκο – Μήνυμα ειρήνης από τον ιμάμη
- Χάος στη Βολιβία με τον στρατό στους δρόμους – Ανυποχώρητοι οι διαδηλωτές μετά τους 4 νεκρούς του Σαββάτου
- Ο Μαμντάνι ενισχύει την παρουσία της αστυνομίας σε τζαμιά μετά την επίθεση – «Φριχτή κατάσταση» για τον Τραμπ
- Βολιβία: Επεισόδια σε αντικυβερνητική διαδήλωση στην πρωτεύουσα Λα Παζ

