
ΕΚΤ: Αυξήθηκαν τα δάνεια σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά τον Αύγουστο
Αύξηση σημείωσαν τον Αύγουστο οι χορηγήσεις δανείων στις επιχειρήσεις (κατά 2,5%) και στα νοικοκυριά (κατά 2,7%) της Ευρωζώνης, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΚΤ. Η προσφορά χρήματος με ευρεία έννοια (Μ3) αυξήθηκε 5% σε ετήσια βάση έναντι αύξησης 4,5% τον Ιούλιο.
Μικρή επιτάχυνση σημείωσαν τον Αύγουστο οι χορηγήσεις δανείων στις επιχειρήσεις της Ευρωζώνης σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Συγκεκριμένα, τα δάνεια στις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 2,5% έναντι 2,4% τον Ιούλιο. Τα δάνεια στα νοικοκυριά αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 2,7%, όπως και τον Ιούλιο.
Η προσφορά χρήματος με ευρεία έννοια (Μ3) αυξήθηκε 5% σε ετήσια βάση έναντι αύξησης 4,5% τον Ιούλιο και η προσφορά χρήματος με στενή έννοια (Μ1), που περιλαμβάνει τη νομισματική κυκλοφορία και τις καταθέσεις μίας ημέρας, αυξήθηκε 9,5% έναντι 9,1% τον Ιούλιο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θεσσαλονίκη: 45χρονος επαίτης γρονθοκόπησε δύο γυναίκες μετά από καυγά
- Greece: Turning Every POS into a Cash Hub
- Ο χριστουγεννιάτικος οδηγός αγοράς για όλους τους τύπους δώρων
- YOUR SANTA IS HERE και το δώρο που σου αξίζει είναι η ελευθερία να κινείσαι όπως θέλεις
- Η Lotte Betts-Dean, οι δυσκολίες στην Ελλάδα και το μέλλον: Ο Δημήτρης Σουκαράς μεγάλωσε μέσα στη μουσική
- Άτυχος ο Τζίμας: Πολύ σοβαρός ο τραυματισμός του, χάνει την υπόλοιπη σεζόν (pics)
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιχείρηση της ΔΑΟΕ στην Κρήτη για τις παράνομες επιδοτήσεις – 15 συλλήψεις
- Θάνος Μικρούτσικος: Η εξομόλογηση της συζύγου του για τον χωρισμό τους και την πολιτική
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442